mynewspapers.net

Hur du skapar anpassade kartor för Garmin GPS

Hur du skapar anpassade kartor för Garmin GPS


Eftersom Garmin GPS kartor inte kan återspeglar de data som visas på många spår kartor, kan det vara bra att skapa din egen anpassade karta Garmin. Skapa en egen karta kan du lägga till ytterligare kartdata till enheten. En av de enklaste sätten att skapa anpassade kartor för din Garmin enhet är genom att använda några papper eller elektronisk karta tillsammans med Google Earth. Innan du skapar anpassade kartor, se till att du söker tillstånd från upphovsrättsinnehavaren karta. Du behöver inte be om tillstånd att använda de kartor som finns i det offentliga rummet.

Instruktioner

• Hitta ett papper eller elektronisk karta som är i public domain eller en karta som du har behörighet att använda från dess upphovsrättsinnehavare.

• Spara kartan i den. JPEG-filformat. Om du har en karta, scanna kartan och sedan spara kartan i den. JPEG-format. Om du har en elektronisk karta, kontrollera karta finns i den. JPG-format.

• Öppna Google Earth och leta upp den ungefärliga område där din egen karta ligger med hjälp av fliken "Hitta företag" eller "Vägbeskrivning" under avsnittet "Sök".

• Klicka på "Lägg till" efter att lokalisera det allmänna området i din egen karta i Google Earth och välj sedan "Image Overlay" från droppa-ned menyn. Dialogrutan "Ny bild Overload" öppnas.

• Skriv ett namn för din egen karta i fältet "Namn", klicka på "Bläddra" och leta upp din JPEG egen karta.

• Justera JPEG-anpassade filen i Google Earth så att den matchar satellitbilder för detta område. Till gör så, justera hörnen av din egen karta genom att flytta de gröna märkena runt kartan.

• Justera insyn i din egen karta för JPEG genom att se till att satellitbilder ses under kartan för JPEG inte ovanför den. För att justera detta, Använd "Öppenhet" baren ligger nära den "Nya Image Overlay" dialogen lådan på toppen.

• Välj "OK" för att spara din nya egen karta och sedan ansluta din Garmin GPS-enhet till din dator. Högerklicka på din egen karta ligger på vänster sida av skärmen. Välj "Spara plats som." En dialogruta visas. hitta den "Garmin/CustomMaps /" katalog och sedan spara din egen karta i KMZ-format.