mynewspapers.net

Hur du skapar animerade 3D-modeller & Form 3D filmscener

Hur du skapar animerade 3D-modeller & Form 3D filmscener


Att göra 3D-filmscener med animerade modeller är en projekt konstnärer komplett med 3D-design mjukvara som mixer eller Maya. Dessa program har funktioner för att bilda en 3D-scen modeller och producerar sekvenser av animerade bilder som omfattar dessa modeller. Konstnärer börja skapa en 3D-film genom att utforma sina modeller och miljön, vilket kan medföra omfattande forskning i förväg relaterade teckningen. Forskningen kan konstnärer producerar autentiska modeller, såsom Titanic fartyg modell i filmen med samma namn. Fördelarna med att göra animerade 3D-scener med modeller är den personlig tillfredsställelsen för att skapa en värld från din fantasi.

Instruktioner

• Öppna en 3D-design och animation program och klicka på rubriken "Skapa" eller "Rita"-menyn. Detta steg börjar ett förfarande som kommer att ge en 3D-scen som visar en boll studsar in i en korg. Detta prov projekt kommer att introducera dig till många begrepp och procedurer som du kan använda för att göra andra animerade 3D-scener.

• Klicka på "Låda" under menyn "Skapa" Klicka och dra i visningsområdet "perspektiv" att växa i rutan bas. Släpp musknappen när rutan fyller den vyport skärmen och sedan dra uppåt något att bilda rutans höjd. Klicka på avsluta i rutan. Denna modell representerar marken där bollen studsar.

• Klicka på "Sphere" under menyn "Skapa" att börja Rita bollen. Klicka och dra någonstans ovanpå marken du just gjort att skapa bollen. Släpp musknappen när bollen har nått någon storlek betydligt mindre än marken.

• Klicka på "Skapa"-menyn "Cylinder" artikel, klicka och dra på marken modell, med ett läge mittemot det av bollen. Denna åtgärd definierar den cylinderbotten. Släpp musknappen och dra uppåt för att växa i cylindern höjd. Klicka igen för att slutföra cylindern.

• Klicka på rubriken "Animation"-menyn och sedan på "Make nyckelbildruta" funktionen under den rubriken. Denna åtgärd ger en ram, kallas en nyckelbildruta, 3D-filmen. Programmet kommer att beräkna film bildrutorna mellan din nyckelrutor att slutföra filmen.

• Drar du tidsreglaget animation längst ned på skärmen tills bildräkneverket läser "50". Denna åtgärd förskott filmens nuvarande ram så att du kan göra en ny nyckelbildruta.

• Klicka på bollen och sedan på "Ändra"-menyn "Flytta" kommandot, som du kan flytta 3D-modeller. Dra bollen uppåt, och något mot cylindern (dvs korg). Göra en annan nyckelbildruta, med hjälp av instruktioner från steg 5.

• Drar du tidsreglaget animation till ram 100, sedan flytta bollen tillbaka ner till marken, och något närmare korgen. Göra en annan nyckelbildruta.

• Upprepa denna cykel av ökande animation tidsreglaget vid 50 bildrutor, flytta bollen mot korgens top, sedan att göra en nyckelbildruta. När bollen når korgen, fortsätta till nästa steg.

• Klicka på "Animation" menyn "Preview" kommandot för att visa bollen studsar i korgen.

• Klicka på "Render" menyn "Render animation" kommando att producera en mer realistiskt skuggade version av den färdiga animerade scenen.