mynewspapers.net

Hur du ska ta ett lavemang

Hur du ska ta ett lavemang


Hur du ska ta ett lavemang. Lavemang är ett hälsosamt och säkert sätt att behandla förstoppning och främja god matsmältning hälsa. Lära sig att ta ett lavemang är lätt, men eftersom du arbetar med en känslig del av kroppen och riskera exponering för mänskligt avfall, det är viktigt att vet det rätta sättet att göra det.

Instruktioner

• Förbereda för din lavemang genom att se till att du har rätt utrustning på sidan. Om du tar en vattenflaska eller stål kan lavemang, behöver du en monter eller krok att hänga det från. För att säkerställa korrekt flöde och tryck, se till att lavemang vätskan är upphängd 18 till 24 inches ovanför ändtarmen.

• Blanda din önskad rengöring lösning och tratt i din lavemang flaska. Vattnet ska vara 36,1 till 40,5 grader C. Detta förhindrar kramper eller skållning av tarmarna.

• Smörj ändtarmen innan sätts in lavemang munstycket. Populära smörjmedel är K-Y gelé, Astroglide och vaselin. Sätt försiktigt in ett finger i smorda anus innan du försöker ta lavemang munstycket.

• Välj en bekväm ställning och infoga lavemang munstycket. Den vanligaste positionen när du tar ett lavemang ensam är att ligga på vänster sida medan du ritar din högra benet mot magen. Om du har assistans, försök vila på händer och knän med skinkorna tog upp.

• Öppna lavemang ventilen och låt den renande lösningen att ange tarmarna. När lavemang påsen har tömts, ta bort munstycket från ändtarmen och förblir på plats.

• Behålla den renande lösningen i tarmarna för 5 till 15 minuter. Detta kan vara något obekväm, men det är ett nödvändigt steg. Ju längre du kan hålla lösningen, ju längre in i tarmarna det kommer att kunna rengöra.

• Evakuera tarmarna. Du kommer att fullgöra en blandning av rengöring vätska och fecal materia. Räkna med att göra täta resor till badrummet för upp till en timme efter att ha tagit ett lavemang.

• Rengör alla dina lavemang levererar. Ta dig tid att spola varje rör med tvål och vatten. Kontrollera att utrustningen som lavemang är torr före förvaring.