mynewspapers.net

Hur du säljer din bok historia för en film

Hur du säljer din bok historia för en film


Vilken författare har inte drömt om att sälja sin bok till Hollywood? Vissa författare tror om pengar eller ökad exponering som kommer med film anpassningar, men mest bara gillar tanken på att se sina skapelser kommer till liv i levande färg på den stora skärmen. Vad du måste förstå är att marknadsföra filmen rättigheter till din bok är lättare sagt än gjort om inte din bok är en storsäljare. Det finns i princip två metoder: kontakta produktionsbolag direkt eller få en Hollywoodagent att sälja film rättigheter för dig. Processen för båda är väsentligen den samma.

Instruktioner

• Om du redan har en litterär agent, diskutera potentiella försäljning av film rättigheter till din bok med honom. Om din agent inte redan arbetar för att få du en film affär för din bok vid tidpunkten för offentliggörandet, be honom att göra så.

• Hitta kontaktinformation. Om du kommer att fortsätta en film affär, måste du strategi organ och/eller produktionsbolag att göra ditt fall. Hollywood byråer har normalt bok avdelningar särskilt inrättats för att köpa och sälja film rättigheter av böcker. Det finns också ett antal oberoende produktionsbolag som aktivt söker material för film och TV-projekt. Du hittar kontaktinformation genom att göra sökningar på Internet eller samråd med industrin kataloger som Hollywood kreativa katalog, Bluebook produktionen katalog, The Writer's Market, och Guide till litterära agenter.

• Skriva ett personligt brev och en ensidig Sammanfattning av din roman. Följebrevet bör riktas till en specifik person och institutionen. Synopsis bör vara mer än en torr Sammanfattning av din berättelse. Det bör inledas med en stark "krok" för att locka läsaren. Redogöra för de punkter som skulle göra din bok en fängslande film.

• Fråga dina kontakter. Se till att du korrekturläst och spell kontrollera ditt personliga brev och synopsis innan utskick det. Räkna inte med omedelbara resultat. Det kan ta flera veckor eller månader att få ett svar.