mynewspapers.net

Hur du reser i Frankrike med tåg

Hur du reser i Frankrike med tåg


Spendera din tid resa runt Frankrike i en bekväm stol, smutta på ett glas vin och titta på den franska landsbygd hastigheten av på nära två hundra miles per timme. Ridning tåg, ska du undvika krångel med flygplatssäkerhet och bagage gränser när du flyger och bekostnad av gas, vägtullar och hyrbilar vid körning. Nätverkets tåg i Frankrike är omfattande, snabb, bekväm och lätt att navigera. De flesta tågstationer ligger i centrum av städer och byar, så du kommer bekvämt avgår tåget i hjärtat av mest franska turistområden.

Instruktioner

Köpa biljetter

• Om du planerar att resa mycket genom Frankrike, Köp en Frankrike Eurail pass. Det Frankrike Eurail passet tillåter obegränsad tågresor i Frankrike för en viss tid, exempelvis tre, fem eller sju dagar. EuRail pass måste köpas i Förenta staterna och det kan finnas tilläggsavgifter för övernattning eller vissa höghastighetståg, till exempel TGVs. (se resurser.)

• Om du reser mellan några städer, Point-to-Point-biljetter. För enkel användning, köpa biljetter online eller per telefon via en resebyrå eller företag specialiserat på Europeiska järnvägstrafiken som järnväg Europa. För det billigaste alternativet, boka direkt via det franska nationella järnvägsnätet på webbplatsen SNCF (se resurser). Observera att alla instruktioner är på franska men med en minimal mängd av franska språkkunskaper du kan lista ut hur du köper biljetter. Bokning direkt med SNCF och plocka dina biljetter upp på stationen, kan du spara en betydande summa pengar.

• Sista minuten resor, köpa tågbiljetter på kund tjänsten windows på stationen. Undvika de automatiserade biljettautomaterna, eftersom dessa inte kanske är kompatibla med ett U.S. utfärdade kontokort.

Ombord på tåget

• Hitta järnvägsstationen och kommer 30 minuter före avgångstid. Stora franska städer kan ha mer än en tågstation. Se till att du går till rätt station som anges på biljetten.

• Ange stationen och leta efter de datoriserade kort notering ankomst- och avgångstider. Hitta din destination stad och avresa tid. Staden och tiden blir spårnumret för ditt tåg. Anteckna spårnumret.

• Följ skyltar till din bana. Före inträdet plattformen, leta efter biljetten stämpling bearbetar med maskin, om du har köpt en biljett. Ombord på tåget, kommer att ledaren kontrollera din biljett så att den har ett giltigt datum och tidsstämpel. När du hittar biljetten stämpling bearbetar med maskin, infoga din biljett och tryck på en knapp för att placera en giltig tidsstämpel på din biljett. Om du glömmer att stämpla din biljett, kan du behöva betala böter till ledaren. Om du köpt en Eurail pass, ska du Visa ditt pass till ledaren. Om det behövs kommer konduktören ange datum på ditt kort.

• Hitta din plats på tåget. Reserverade biljetter, blir du tilldelad en bil och en plats. Leta efter bil numret på framträdande plats nära tåg dörrarna. Ange tåget och leta upp din stolsnummer ovanför sätena. För utan förbehåll Sittmöbler, kolla bilens destination bredvid bilen innan tåget. Vissa tåg dela spår på väg med vissa bilar går till en annan plats. Om bilen reser till din destination, ange tåget och välj en plats. Undvika att sitta i en reserverad sittplats. Reserverade platser har oftast en bit papper som bifogas stolsnummer. Placera ditt bagage i de overhead fack eller under din plats.

• Ge din biljett eller rail pass till ledaren. Ledaren går igenom gångarna kontrollera biljetter när tåget avgår stationen. Lyssna för ledaren att meddela din stopp, då avgår tåget.