mynewspapers.net

Hur du planerar perenn gräns buskar

Hur du planerar perenn gräns buskar


Perenn gränsen stil har sitt ursprung i England med konst och hantverk-eran trädgård designers Gertrude Jekyll och William Robinson. De populariserade användningen av olika perenna buskar och blommor i kreativa kombinationer av höjd, färg, konsistens och form--en stil som kallas engelska cottage garden. En perenn gräns ser avslappnad, men dess design är en noggrant planerad blandning av buskar. Stuga trädgårdsväxter väljs för deras utseende, deras användbarhet, familj preferens och känslomässigt engagemang. En bra gränsen design plan har tillbaka, mitten och främre sektioner som blommar kontinuerligt året runt.

Instruktioner

• Studera äldre trädgårdar i ditt område att se vilka buskar odlas redan framgångsrikt i lokala klimatförhållanden. Inhemska växt läromedel (tillgänglig av staten i Lady Bird Johnson Wildflower centrum webbplats databas--se resurser). Infödda perenna buskar som blå spetsade salvia och Röd rudbeckia är torktåliga växter som blommar rikligt.

• Välj höga perenner på gränsen bakgrunden. Klätterrosor, används gamla släktklenod rosor, dogwood, Rhododendron, azalea, Stockros, fjäril bush, Aronia, lila och hortensia ofta som bakgrund perenna buskar. Beskära tillbaka de höga perenner varje år för att behålla den gränsen form.

• Planera den mellersta raden av perenna gränsen genom att välja blommor som växer 2 till 3 fot lång, som golden yarrow, Salix amsonia, Marguerite prästkragar, indigo och liljor. Lämna 6 till 12 tum mellan växter så att lökarna för att reproducera och blommor att fylla i. Glödlampa växter såsom liljor och iris är uppdelad och återplanteras var tre till fyra år. Planera för tidigt på våren blommar med iris och påskliljor, senvåren Blom med rosor och prästkragar och hösten blommar med krysantemum. Astrar ge pastell blommar under hela sommaren.

• Design den främre delen av perenna gränsen med lågväxande blommor som gula coreopsis, sweet alyssum, rosa eller röda bergenia, lila campanula och dianthus. Blommor som spurge ge bladverk som ändrar färg, kommer från en gul kulle av blommor under våren att röda blad på hösten. Korall bells är en perenn som når 10 till 18 inches i höjd och gör bra när skuggas av de högre växterna i perenna gränsen.