mynewspapers.net

Hur du planerar layouten för din örtagård

Hur du planerar layouten för din örtagård


Örtagårdar lägga både skönhet och nytta till ditt landskap. Du kan använda örter för matlagning, hantverk, potpourris och läkemedel. I tillägg, som blommande växter, örter pryder ditt landskap och ofta locka fjärilar. När du planerar din örtagård, behöver du inte använda rader som du använder i din köksträdgård; Du kan skapa en design både estetiska och funktionella. Örter är lätta ätare och de flesta kommer att växa bra på alla väldränerad jord, lämnar du fri att blanda dem upp emellertid de flesta behagar din smak. Överväga växtsätt och storlek av ört, liksom om den växer som en perenn eller årliga i din klimat.

Instruktioner

• Välj en plats för myntverk, som sprider sig snabbt och kan bli invasiv i en trädgård. Om du inte har en separat plats för myntverk, kan du plantera dem i en stor blomkruka eller hink med hål stansas i botten. Myntverk är perenner och växa till cirka 2 fot i höjd och producera lila blommor attraktivt för fjärilar, och de kommer att växa snabbt att fylla något utrymme du tilldela dem. Deras mörka grönska gör en bra bakgrund för mindre planteringar.

• Välj platser för din andra perenna örter. Perenna örter, från största till minsta, inkluderar salvia och oregano, som växer till storleken av små, vedartade buskar. Andra är temyntor, vintern salta, citronmeliss, gräslök och timjan.

• Plats höga årliga örter på baksidan av trädgården eller i en rund trädgård centrum. Välj en plats för dem där de inte kommer att skugga ut mindre örter, av vilka de flesta kräver full sol att växa. Tall annueller inkluderar dill och fänkål, som kan nå 4 eller 5 fot i höjd, och koriander/koriander, som växer till ca 3 fot. Dessa örter alla har upprätt tillväxt vanor, så att du kan plantera dem närmare för en mer slående visuell effekt.

• Fyll in med medelstora och små annueller. Rosemary uppför sig som en årlig i områden där vintertemperaturer sjunka under-15 grader Celsius. Trädgårdsmästare i kallare klimat kan växa i en behållare och föra den inomhus för vintern eller växa som en årlig i trädgården. Rosmarin växer till storleken på en 2-fots vintergrön buske under en enda säsong. Mindre annueller inkluderar persilja, basilika, sommaren salta och anis.

• Plantera marktäckande fylla i alla tomma utrymmen. Örter som ska fungera som en marktäckare inkluderar krypande timjan och sweet woodruff.