mynewspapers.net

Hur du planerar en skönhetstävling

Hur du planerar en skönhetstävling


Undrar om det är möjligt att arrangera en skönhetstävling? Det finns många faktorer att beakta som typ av tävlande, händelse finansiering, att hitta rätt plats, att välja kandidater, fastställa rundor av konkurrensen och arrangera ett pris. Hur dessa uppgifter utförs kommer att göra skillnaden mellan en bra och dålig händelse, så det kan vara en idé att inrätta en grupp för att bli effektivare. Som detta kommer att vara utmanande, en Pro-aktiv positiv inställning krävs, men det ska också bli kul med tillfredsställande resultat.

Instruktioner

Hur man organiserar en skönhetstävling

• Bestämma typ av tävlande skönhetstävlingen är för. I 2000-talet finns festspel över hela världen inklusive tävlande från spädbarn till fullvuxen vuxna. Det finns ofta separata tävlingar för båda könen. Dessa sträcker sig från hitta den sötaste baby festspel, teenage traditionella skönhetstävlingar för kvinnor som Miss Universum, fotogenisk festspel främst syftar till kvinnor, och naturligtvis muskel- och fitness tema festspel med övervägande manliga tävlande som Mr World. Varför inte tänka utanför boxen och fira skönhet av en högre sort?

• Skapa en händelse och ansöka om finansiering och sponsring. Ett enkelt identifierbara, detaljerad och Konturerad förslag kommer att starkt öka sponsring chanser och stöd möjlighet att ta emot ett mer glamorösa och exklusiva evenemang. Forskning lämpar sig företagen i linje med festtåg tema. För en muskel baserade pageant, skulle näring och fitness företag vara en idealisk sponsring. För en traditionell skönhetstävling finns det tusentals av kosmetiska företag som kan stödja rätt festtåg. I vissa fall kommunerna kommer att bidra med finansiering och om händelsen är stöd välgörenhet, valda välgörenhet vanligtvis kommer att vara villiga att hjälpa till på något sätt. Inträdesavgifter för tävlande är vanliga och också hjälpa samla in pengar till händelsen.

• Hitta rätt plats. Försök att se till att den har alla lämpliga faciliteter för att vara värd festtåg. För nästan alla typer av event, kommer omklädningsrum att krävas för tävlande, sittplatser för publiken, ett skede och kanske en catwalk för tävlande och en högtalaranläggning med ljus. Det blir mycket lättare och mer kostnadseffektivt att välja en plats som levererar alla dessa saker i priset, eftersom det kan visa sig dyrare individuellt uthyrning sittplatser, PA-system med ljudtekniker och ett skede separat.

• Ange typerna av konkurrensen till skönhetstävling för händelsen och inkludera i ansökningsformuläret att varna tävlande för att skapa en smidig händelse. Det finns så många olika typer av skönhetstävlingar, finns det gemensamma omgångar konkurrens passar de flesta typer. Många testar tävlande med en fråga och besvara runda, antingen i ett ämne eller en allmän kunskap. En rund talang är också vanligt, så tävlande kan visa upp en färdighet att imponera på domarna. Någon form av skönhet runda är vanligtvis inbyggt, från baddräkt till muskel pose i vuxen tävlingar, att kanske söta leenden i barn tävlingar.

• Plocka domare och välj priser. Välj domare opartisk till händelsen tävlande, för rättvis och trovärdiga resultat. Det är vardagsmat för priser för första, andra och tredje placerade tävlande. Priser område från traditionella tiara, eller beroende på sponsorer kan innebära stipendier för modellering eller även kontantpriser.