mynewspapers.net

Hur du planerar en middagsbjudning så du njuta av att ge det

Hur du planerar en middagsbjudning så du njuta av att ge det


Gott om tidigare förberedelse bidrar till att göra en middag så stressfri och trevligt som möjligt för värden och gästerna. Genom att förbereda rätter, drycker och plats innan festen, bör du kunna få en bra tid på festen själv. Middagsbjudningar kan du njuta av god mat och sällskap, och om miljön är rätt och korrekt beredning, de kan vara oerhört avslappnande också.

Instruktioner

• Se till att du bara bjuda in gästerna att du faktiskt vill tillbringa tid med och ingen som gör din kväll värre.

• Se till att allt som du presentera dina gäster är något som du skulle njuta av ätande och drickande själv; värden är ju lika viktigt som alla andra gäster.

• Välj mat och dryck att du njuta av men också att du känner dig bekväm förbereder. Göra inte bita bort mer än du kan tugga detta kan påverka din upplevelse av kvällen.

• Köpa all mat, dryck och dekorationer för din fest så långt i förväg som möjligt så att du inte rusar om dagen i partiet, att skapa stress för dig själv.

• Planera din meny så att du kan så mycket i förväg som möjligt, så att du tillbringar så lite tid som möjligt på festen oroande abut din mat. Välj en soppa eller en kall maträtt (som en sallad) som förrätt så att startmotorn inte kommer att kräva någon form av matlagning eller en hel del förberedelser.

• Tjäna dina gäster mat som kräver föregående beredning och lite arbete på natten för din huvudrätt, men också smakar utsökt. Prova en paj eller baka som du kan bara placera i ugnen, ta ut och servera till dina gäster.

• Använder en serie av larm så att du vet när du ska kolla på och ta ut din mat--detta innebär att du inte rusar från dina gäster var tionde minut för att kontrollera din mat. Tillbringa mer tid med dina gäster och lite tid med maten. Prova något kallt och färdiga för din dessert, som en tårta.

• Uppmärksamma dina gäster och hålla dem nöjda--om de är avslappnad, så blir du också. Gör detta genom att hålla sina glasögon toppade och kanske spela spel efter middag att hålla atmosfären avslappnad. Förbered dig på annan underhållning om du föredrar!