mynewspapers.net

Hur du planerar en kyrklig bankett

Hur du planerar en kyrklig bankett


Planera en kyrklig bankett kan vara en givande uppgift för någon med den vision och uthållighet att utföra den. Med rätt organisation, bra ledarskap och hjälp av ett engagerat team, kan du planera en lyckad bankett som kommer att avnjutas av kyrkans medlemmar och gäster.

Instruktioner

• Tillsätta en kommitté. Detta bör göras så mycket i förväg som möjligt så att medlemmar kan bli utsedda till specifika uppgifter som att kontakta leverantörer, gör inköp, dekorera och kanske till och med matlagning i tillämpliga fall. Be om hjälp och stöd av kyrkans medlemmar som har en särskild talang för att göra uppgifter som design flygblad och programmet häften, och skapa hörnstenarna och blomsterarrangemang.

• Schema möten. Ett inledande möte bör utföras för att diskutera saker som budget, tema och logistik. Vid denna tid kan ni diskutera alla utmärkelser, underhållning eller andra speciella funktioner som kan läggas till händelsen. Planera att ha flera möten som du nära den stora dagen har varje medlem utskottsbetänkandet tillbaka med deras framsteg. Dessa möten kommer att besvara frågor som "Kommer evenemanget att tillgodoses?"; "Det blir specialanpassningar för diet eller fysiskt nedsatt gäster?"; "Kommer det att finnas någon musik? Kanske kören sjunger?"

• Säker finansiering för att börja köpa varor, tjänster, mat, dekorationer och andra förnödenheter. Kyrkan kan eller kanske inte redan har en budget att hålla festen; om inte, fundraising möjligheter kan vara en övervägande och ett ämne för diskussion vid ett av kommittémöten. I avsnittet resurser för länk till fundraising idéer.

• Slutföra ett datum och plats. Om händelsen kräver en plats utanför själva kyrkliga byggnaden, är det viktigt att boka ett tidigt i planeringsfasen för rum och utrymmen får bokas snabbt under vissa årstider. Du kan behöva lägga ner en insättning för att säkra platsen.

• Annonsera evenemanget genom flygblad, kyrkliga bulletiner och word of mouth. Inbjuda kyrkans medlemmar och potentiella gäster att bekräfta sin närvaro i förväg via telefon, e-post eller anmälningslista. Detta låter dig bestämma en final för att kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme och mat för alla.