mynewspapers.net

Hur du planerar en Harry Potter middagsmeny

Hur du planerar en Harry Potter middagsmeny


Nästan lika viktigt som karaktärerna själva, är kärleksfullt maten i Harry Potter-böckerna beskrivs och konsumeras med god aptit. Även om du inte kanske har egna hus-elf runt för att hjälpa dig, bör inte producerar en måltidsplan för en Harry Potter-tema middag utgör för många utmaningar. Det finns en mängd recept online och här är några idéer för att komma igång.

Instruktioner

• Starta genom att erbjuda dina gäster dricker. Det finns några drinkar regelbundet omtalat i Harry Potter serien och dessa inkluderar butterbeer, pumpa juice och bra gamla engelska te gjort av Hagrid jakträttsinnehavare. Butterbeer kan drickas varm eller kall beroende på säsong och bryggning din egen är enkel. Prova detta recept. Ta 120 ml (4 oz) kola sirap (glass toppning) och hälften en matsked smör och Lägg den i en glas mugg. Mikrovågsugn i en minut till kokpunkten, rör om och tillsätt sedan långsamt 240 ml (8 oz) cream soda tills blandningen fizzes. För pumpa juice, Lägg några pumpa bitar i en juicepress eller pressa genom en trasa och Lägg till äppeljuice eller apple cider tillsammans med lite honung efter smak.

• Gå vidare till huvudrätten. Hogwarts elever röra inte runt med förrätter - de växer barn trots allt. Johannesson Rowling ser till att de äter en mycket typisk diet av bastant brittisk mat som smällare och mosa, biff och njur paj, rostbiff och Yorkshire pudding och Korniska piroger. Glöm inte att lägga i några tjocka skivor av bröd och några grönsaker och du kommer tjäna upp en fest passar för häxa eller guiden.

• Dyk i efterrätt. Mrs Weasley är känd för att göra rock kakor på håla; sprida de är underbart med en kopp te med lite smör. Sirap tårta är tydligen Harrys favorit och hus älvor arbeta hårt för att producera ett utsökt utbud av puddingar att följa de salta läckerheterna. Vad sägs om att göra vissa kittel kakor (cupcakes med en bild av en kittel iskallt på toppen), spotted dick och pumpa piroger (pumpa paj fyllning insvept i bakverk och slängt i socker och kanel) som är en särskild hit med Ron Weasley.

• Njut av godis. Ingen Harry Potter-händelse skulle vara komplett utan de läckra sötsaker som köpt från Honeydukes eller vagnen på Hogwarts Express. Choklad grodor är lätta att göra, bara smälta kommer choklad och häll i grodan-formade formar, tillgängligt på internet. Du kan göra olika smaker med hjälp av, säga, mint eller orange smaksatt choklad. Dessa sötsaker kommer med kort som har kända trollkarlar på dem och det kan vara kul att göra egna med din favorit karaktär. Inte glömma att köpa lite gelé bönor och kallar dem "Bertie Bott varje smak bönor" (av vilka några smakar verkligen upprörande) eller göra din egen ton tunga kola. Lakrits trollstavar är ett måste - bara köpa några pinnar av svart lakrits och doppa ena änden i smält vit choklad och sedan lämna i kylen att stelna.