mynewspapers.net

Hur du planerar en Cottage Garden

Hur du planerar en Cottage Garden


En liten trädgård (eller en land trädgård) kan verka enkelt att planera, med sin informella blandning av blommor och växter. Men tar det en hel del planerar att skapa en charmig, graciösa trädgård som ser ut som om det vore en del av en engelsk hem ett sekel eller mer sedan.

Instruktioner

• Rita en plan för din trädgård, att skala. Mät din trädgård och överföra områdena på rutat papper. Ta hänsyn till vilka områden som är skumma eller ljusa, och hur många timmar om dagen. Denna information hjälper dig att välja växter senare.

• Överväga objekt i din stuga trädgård, utom växter. Finns det områden där du vill ha sittplatser? Finns det en plats för en berså, vattenspel, staket eller pergola? Köpa dessa produkter och installera dem innan man beslutar om växter. Sten gångbryggor ingår också i en attraktiv liten trädgård. Tänk på att äldre eller antikt utseende artiklar kommer mesh bättre med stugan trädgård inredning. Använda väderbitna trä när man bygger och titta i yards salvage för gamla metall dekorationer eller gångjärn som kan användas. Samla in stora stenar för att göra en damm ser naturliga.

• Arbeta med din plan, välja växter enligt mängden skugga och sol där de kommer att planteras. Markera de områden för små, medelstora och stora anläggningar på plan. Växterna bör placeras nära varandra så att trädgården ser ut som om allt bara växte på så sätt utan ansträngning. Kom ihåg att gamla stuga trädgårdar var inte bara vackra att titta på, men också funktionellt. Några av de växter generellt valt för cottage gardens är örter, ROSENBÖNA bönor, jordgubbar, fruktträd, dill, björnbär, rosor, fil kand knappar, fingerborgsblomma, Stockros, Mattram, Johnny jump-ups, violer, penséer, gullvivor, liljekonvalj och lavendel. Många stuga trädgårdar har säkring i stället för staket. Överväga buxbom, hagtorn eller fläder för detta ändamål.