mynewspapers.net

Hur du planerar en avskedsfest

Hur du planerar en avskedsfest


Det finns en mängd olika farväl partier som du kanske har att agera som värd. Från en arbetskamrat som lämnar jobbet, till en collegestudent kommer åt college, är farväl partier en chans att fira en spännande förändring i någons liv. Till skillnad från andra typer av partier--som en födelsedagsfest--sannolikt farväl partier att inkludera lite känsla av sorg eller förlust. Eftersom säger adjö är inte alltid lätt, se till att ha gott om vävnader till hands vid evenemanget.

Instruktioner

• Besluta om en plats. Bestäm om du vill vara värd för festen hemma eller på en restaurang. Välj ditt hem för partiet om du vill spara lite pengar och har större kontroll över mat och atmosfär. Välj en restaurang om du vill att någon annan oroa inrättande för händelsen och städa upp när du är klar.

• Plocka ett datum. Försök inte att fastställa ett datum när alla kan delta. Det blir förmodligen några nyckelpersoner som är närmast till den person som lämnar. Välj några bra datum och ber var och en av nyckelpersonerna som går är det bästa och sämsta. Från denna lista plocka den dag som är bäst. Fredag- och lördagskvällar tenderar att vara de bästa dagarna i veckan, om alla fungerar office jobb. Om de flesta av deltagarna arbetar tjänsteyrken, överväga att ha festen på en måndag eller tisdag kväll när de är mer sannolikt att vara gratis.

• Välj typ av farväl gåva som skulle vara mest lämpligt. Den person som lämnar vill inte mer ägodelar om de flyttar. Som grupp, kan deltagare poolen sina pengar för en dyr produkt som en kamera eller en klocka. Om personen som flyttar till en ny stad, överväga att köpa en årlig medlemsavgift till en lokal zoo eller nöjespark nära sitt nya hem.

• Skicka inbjudningar. Överväg att använda e-post eller en webbaserad inbjudningar tjänst. Dessa är lätt och vanligare än en traditionell skickas inbjudan. Inkludera datum, tid och plats. Om samla pengar för en gåva, se till att nämna att deltagarna kommer att ha möjlighet att bidra pengar på festen för närvarande. Begära ett RSVP, men antar att vissa människor kommer att komma utan att berätta. Skicka en e-post eller webben påminnelse en vecka före festen.

• Välj ett tema för festen. Även om frivilliga, kan att välja ett tema göra partiet mer engagerande för deltagarna och mottagaren. Gör inte temat alltför komplicerat eller dyrt. Till exempel om personen flyttar till Florida, be alla att bära en tropisk skjorta eller stråhatt. Om personen som lämnar för college, be alla att bära sin gamla college skjorta eller tröja.

• Förbereda för partiet. Om du har partiet på en restaurang, kontakta restaurangen och arbeta igenom detaljerna kring datum och tid tillsammans med val av mat. Du måste ange om deltagarna kommer att betala för sig själva eller om någon kommer att täcka kostnaderna för hela notan. Om du har festen hemma, köpa massor av snacks--salta och söta--tillsammans med drycker. De flesta deltagarna kommer att förvänta sig att dricka alkohol på en avskedsfest, så fylla på massor av öl, vin och sprit. Köpa några ballonger, serpentiner och hattar för deltagare att bära.

• Värd partiet. När festen börjar, är ditt arbete nästan klar. Luta dig tillbaka, koppla av och låta partiet ta på sig ett eget liv. Om halvvägs genom parten, göra en skål för mottagaren. Be om andra partysugna säga några ord om den person som lämnar. Avslutningsvis be mottagaren att säga några ord av adjö.