mynewspapers.net

Hur du öppnar en Microsoft SQL Server BAK-fil

Hur du öppnar en Microsoft SQL Server BAK-fil


SQL Server är en relationsmodell databasserver som utvecklats av Microsoft. När användare skapar databaser, ger SQL Server dem möjlighet att skapa säkerhetskopior. Säkerhetskopiorna lagras i BAK-format och kan användas för att återställa databasens innehåll om de ursprungliga filerna tas bort eller skadade. Öppna BAK-filer och återställa en SQL Server-databas är en enkel process som inbegriper programmet SQL Server Management Studio.

Instruktioner

• Klicka på Windows Start-knappen, välj sedan följande: "Program" > "Microsoft SQL Server" > "SQL Server Management Studio." Logga in på servern med administratören användarnamn och lösenord.

• Högerklicka på databasikonen på vänster sida av skärmen SQL Server Management Studio. Välj "Återställ databas". Leta reda på fältet märkt "Till databas" i dialogrutan som följer. Om din BAK-fil används för att återställa en befintlig databas, anger du namnet på databasen här. Ange ett annat namn till skapa en ny databas från BAK-filen.

• Ange platsen för din bak-filen. Leta reda på fältet märkt "Från enhet" i samma dialogrutan. Klicka på motsvarande nedrullningsbara menyn och Välj platsen för din BAK-filen. Klicka på "OK". SQL Server-databasen har återställts med den BAK-filen.