mynewspapers.net

Hur du nivå en ojämn betongplatta

Hur du nivå en ojämn betongplatta


När en betongplatta är ojämn, kan det skapa problem. Vatten kommer poolen i områden med låg när det regnar och möbler blir ostadig när du försöker lämna utrymmet. Om du planerar att lägga någon typ av golv över en betongplatta, kan en ojämn yta också orsaka golvet du lägga för att spricka eller varp. Även nivellering en ojämn betongplatta kan tyckas vara ett jobb som tar en expert och tunga utrustning, är det faktiskt en ganska enkel process som många gör-det-självare kan hantera på egen hand.

Instruktioner

• Markera alla av platserna i betongplattan där ytan doppar ner. Leta upp den ojämna fläckar genom att placera en platt trä 2 x 4 på golvet, början från hörnet av rummet. Lyser en ficklampa längs sidan av styrelsen och se om det blir något ljus. Om golvet doppar ner någonstans under styrelsen och låter ljus i, markera platsen med krita. Flytta runt hela golvytan med styrelsen och markera alla platser.

• Ta bort all smuts och damm från ställen i golvet som behöver fyllas genom att torka dem med en fuktig trasa. Om du tar bort dina krita märken vid rengöring, markera fläckarna igen.

• Tillägga nivelleringscylinderns förening till en hink och rådfråga anvisningarna på föreningen att lägga till rätt mängd vatten. Per Ask byggare, ska inte du blanda mer än en gallon nivellering förening i taget.

• Sprid den blandade nivelleringscylinderns föreningen över områdena låg i betongplattan tills dip fylls helt. När fyllt, dra kanten av trä styrelsen över de fyllda dopp i betongen för att ta bort någon av den jämna förening som sitter ovanför ytan av betongplattan. Använda en våt trasa för att rengöra den överskjutande föreningen från golvet innan vi går vidare.

• Fortsätta att tillägga nivelleringscylinderns förening till plattan tills alla den låga vinkeln är fyllda. Hålla plattan torka och inte låta någon gå på den i 24 timmar. Efter 24 timmar bör betongplattan vara torrt.