mynewspapers.net

Hur du nivå en golvuret

Hur du nivå en golvuret


En golvuret är en av de mer majestätisk klockor finns i ett hem. Vanligen tillverkade av massivt trä och som innehåller en mässing rörelse och tunga vikter, kräver en golvuret en solid golv som ska sitta. Vissa klockor vila på mattor, medan andra är placerade på trägolv eller kakel golv. När ligger, måste golvuret riktas från front-to-back och sida till sida för att klockan ska fungera korrekt. Ibland golvuret har justerbara fötter i varje hörn, medan andra inte gör. Var och en utgör sina egna utmaningar.

Instruktioner

• Placera den cirkulära vattenpass i golvuret fodralet direkt under pendeln. När bubblan är i position, ta bort pendeln klockan fallet.

• Kontrollera placeringen av bubblan i cirkulär nivån att avgöra sida-attityd golvuret fallet. Om bubblan är till vänster om centrum, måste fallet tas upp på höger sida. Likaså om bubblan till höger om centrum, måste till vänster höjas.

• Kontrollera placeringen av bubblan i cirkulär nivån för front-to-back attityd. Om bubblan är på framsidan av centrum, måste fallet tas upp i baksidan. Likaså om bubblan är att den bakre delen av centrum, måste framsidan av klockan fallet höjas.

• Justera fötterna på farfar klockan i varje hörn genom att vrida fötterna medurs för att sänka hörnet och moturs för att höja hörnet, tills du tar bubblan i cirkulär nivån till sin centrala position. De justerbara fötterna kan vridas för hand medan handledaren lutar något klockan fallet, som kommer att avlasta justerbara foten. Om klockan fallet sitter på mattan, kan denna process behöva upprepas på grund av klockans vikt flyttade in den.

• Använd trä shims för någon nödvändig kompensation inte bör golvuret har justerbara fötter. Har en hjälpare luta golvuret fallet medan du gör vissa att trä shim är placerad så att hörnet av golvuret fallet vilar helt ovanpå shim. Börja med tunnare strimlor av shims, att lägga mer som behövs för att nivå klockan fallet.

• Kontrollera farfar klockan för en nivå inställning med cirkulär bubble nivån efter sju dagar och göra ytterligare justeringar om det behövs.