mynewspapers.net

Hur du mikrovågsugn krossade äggskal för vilda fåglarÄven att mata en fågel grit är en kontroversiell fråga bland vild fågel ägare. Medan vissa anser som om det är onödigt, säger andra att det ger fåglar med viktiga näringsämnen de normalt får i naturen. Om du väljer att mata din fåglar grus, finns det ingen anledning att spendera en massa pengar på dyra produkter på sällskapsdjur lagren. Krossade äggskal gör en stor grus för dina fåglar som bara tar några minuter att förbereda.

Instruktioner

• Samla äggskal. Du kan göra detta i mindre grupper, men det är lättare att samla in skalen från 10 eller fler ägg och skapa ett större parti. Kyckling äggskal fungera alldeles utmärkt.

• Skölj ut äggskalen. Kontrollera att det finns inga ägg kvar i skalet och sedan lätt torka den med hushållspapper.

• Lägg skalen i en mikrovågsugn-safe skål. Om du gör ett mycket stort parti, kanske du vill placera en halv skal i skålen och göra en annan sats senare.

• Mikrovågsugn skalen på hög i 30 sekunder i taget. Efter varje gång du mikrovågsugn, kontrollerar du om äggskal har torkat ut. När de är klara blir de torra och lätt falla sönder. Mikrovågsugn gånger varierar beroende på Ugnstemperatur, men detta tar dig bara två till tre minuter per batch.

• Smula ner skalen. Se till att bitarna är så liten som möjligt så att dina fåglar kan lätt smälta dem.