mynewspapers.net

Hur du mikrovågsugn fryst lax

Hur du mikrovågsugn fryst lax


Lax erbjuder betydande halter av flera viktiga näringsämnen. Hälften en filé (eller bara mer än 170gr.) av odlad atlantlax tillagad med torr värme erbjuder minst hälften av dina dagliga krav på selen, vitamin B12, niacin och vitamin B6 samt mer än en fjärdedel av din dagliga krav för fosfor, tiamin och panthothenic syra, enligt SELFNutritionData. Matlagning fryst lax i mikron är möjligt, men gör så felaktigt kan resultera i fisk som är fryst inne men helt kokt på utsidan.

Instruktioner

• Ta bort laxen från frysen och förpackningar. Lägg laxen på en mikrovågsugn-safe plattan och mikrovågsugn på "Avfrostningen" inställning (eller 30 procent power) för en till två minuter.

• Kontrollera laxen att se om det känns varmt. Om så är fallet, låt den stå tills det har svalnat sedan tillbaka det till mikrovågsugnen i ytterligare 1 till 2 minuter på "Avfrostningen." Om inte, omedelbart mikrovågsugn det i ytterligare en till två minuter på "Avfrostningen." Upprepa denna process tills laxen är helt tinade. Detta kommer antagligen ta sex till åtta minuter per pund av fisk.

• Skär laxen i bitar som är mer än 2 inches tjock. Om laxen är tjockare än detta, kommer det inte koka ordentligt. Om din lax är redan mer än 2 inches tjock, det finns ingen anledning att klippa det mer.

• Krydda laxen med salt och peppar, Lägg sedan 2 msk vatten till plattan, utan för att tvätta kryddor av fisken. Täckskylt av lax med ett lager av mikrovågsugn-safe cling film. Lämna wrap något lös eller punktera flera gånger så att överflödigt steam att fly.

• Mikrovågsugn laxen på "Hög" i tre till sex minuter beroende på dess storlek och tjocklek. Om du inte är säker på den bästa tiden för din fisk, starta på tre minuter. Kolla fisken i slutet av denna tid att se om det är gjort. Helt kokt lax blir ogenomskinlig och flagnande. Om laxen inte är gjort, koka det i ytterligare en minut och kontrollera det igen. Upprepa denna process tills laxen är perfekt tillagad.