mynewspapers.net

Hur du mikrovågsugn en hel kyckling

Hur du mikrovågsugn en hel kyckling


Du kan laga en hel kyckling i en mikrovågsugn. Krydda kycklingen och en hotellpoolen maträtt. Justera din mikrovågsugn för att medel-hög, Lägg kycklingen i och tryck på start. Det blir inte lika Krispig kyckling tillagad i ugnen, men det kommer att bli genomkokta. Du kan skära köttet i hunks eller dra köttet från benen och använda den i ett recept.

Instruktioner

• Skölj hela kycklingen med kallt vatten och ta bort påsen som innehåller kycklingen hjärta, lever och muskelmage. Upphäva inälvorna och klappa torrt med en pappershandduk kycklingen. Du kan använda inälvsprodukter att göra såsen för din kyckling eller ignorera dem. Huden kan vara kvar på eller bort, på grund av dess höga kolesterolhalten.

• Kombinera 2 msk krydda salt, peppar och vitlök pulver i en skål och blanda väl. Strö och klappa blandningen över kycklingen. Gnugga krydda blandningen i insidan hålighet också.

• Sätta kryddat kycklingen i en ugn väska eller en hotellpoolen skål med lock. Placera kycklingen i centrum av mikrovågsugnen.

• Ändra inställningar för den mikrovågsugn till 70 procent. Varje mikrovågsugn är olika, men i allmänt tryck på knappen märkt energiinställning tills den når numret du vill ha och tryck på start.

• Ange den tid kycklingen behöver för att laga mat och tryck på start. Det tar ca 10 minuter per 450 gram eller ett pund. Till exempel, om din kyckling väger 2,3 kg (5 kg), koka det i 50 minuter.

• Kontrollera att kycklingen är klar matlagning genom att sticka en lår med en termometer. Dess inre temperatur bör vara 74 grader C (165 ° F).

• Vila kycklingen i 10 minuter innan styckning eller äta den. Detta förhindrar din kyckling blir torr när du skär den.