mynewspapers.net

Hur du limmar fast parkettgolv direkt till en betongplatta

Hur du limmar fast parkettgolv direkt till en betongplatta


När det gäller limning parkettgolv direkt till betong, är fukt fienden. Betongen måste ha mindre än tre procent fukthalt att hålla lim ordentligt. Även om det är mycket svårt för den genomsnittliga homeowner att mäta exakta fukthalten i ett betonggolv, det finns enkla sätt att avgöra om konkreta är torka tillräckligt för att limma parkettgolv på den. Till exempel aldrig limma parkettgolv direkt till en betongplatta som är mindre än 90 dagar gammal, eftersom det kommer att ha för hög med en vattenhalt. Också, om du vill att ditt golv se dess bästa, bara limma en perfekt platt betongytan.

Instruktioner

• Rensa betonggolvet av alla möbler eller andra objekt och vakuum ordentligt med en bra shop vac. Inte fuktig mopp.

• Placera en 37,5 av 37,5 cm (15 tum med 15 tum) ark klar polyeten plast på betonggolvet. Tejpa det ner med fuktsäkra tejp. Lämna plasten på betongen i två dagar, sedan försiktigt lyfta upp och leta efter fukt. Om det finns fukt på plast eller om golvet nedanför ser mörkare, är det fortfarande för mycket fukt i din betong. Använda värmelampor och fans att torka golvet i flera dagar och sedan ge ordet tvådagars plast-ark-test igen för att avgöra om dina torkning ansträngningar fungerade.

• Sätta ditt parkettgolv i rummet där den kommer att installeras och att kunna anpassa sig i två dagar. Detta gör att parketten att nå samma temperatur som rummet.

• Köpa en icke-vattenbaserade lim avsedd för parkett att läggas på betong. Vanligtvis kan du hitta denna typ av lim på din lokala hårdvara återförsäljare eller hem-förbättring centrum.

• Lägg ut ditt golv så mönstret är det sätt du vill. Re stapla bitar så du kan gå tillbaka dem på golvet i samma ordning. Skär golv bitar med en tabell såg eller bandsåg så att det finns ca 1,2 cm (1/2 tum) klyfta mellan golv och väggar eller pelare. Denna lucka kan golv expandera och kontrakt med förändrade temperaturer.

• Pensel eller rulle på ett tunt lager av vatten-fri golv lim till ett parkettgolv blad. Infört i bladet. Tryck ned i bladet med händerna, med din kropps vikt för att göra vissa bladet är i full kontakt med limmet. Upprepa för resterande blad.

• Låt golvet torka i 24 timmar innan så att tung trafik.