mynewspapers.net

Hur du Lär dina barn att tala välformulerat

Hur du Lär dina barn att tala välformulerat


Det är drömmen för många föräldrar att ha smarta, artikulera, vältaliga barn, men utan att vara alltför kritisk dem eller betala för dyr och tråkig etikett klasser. Lyckligtvis finns det ett antal tekniker och metoder som kan hjälpa barn att utveckla sitt ordförråd naturligt och, ännu viktigare, är övertygade om att artikulera sina åsikter. Vältaliga barn kommer att växa till vältaliga vuxna med en förmåga att uttrycka sig korrekt i olika situationer.

Instruktioner

• Lyssna till vad barnen har att säga och reagera på lämpligt sätt. Detta kommer att bygga upp deras förtroende och uppmuntra dem att tala mer ofta. När misstag inträffa, upprepa meningen tillbaka i form av en fråga. Till exempel om barnet säger: "I falled över på lekplatsen," svara med "Du föll i lekparken idag?" Slutligen, ställa frågor som kräver full svar snarare än ett ord Svaren. I stället för "Gjorde du har kul på Jack's house?" fråga "Vad gjorde du på Jack's house idag?"

• Uppmuntra en kärlek till berätta, läsa och höra berättelser. Be dem att göra upp äventyr berättelser för sina leksaker, eller beskriva vad som händer i en bilderbok. Vid sänggåendet, läsa klassiska sagor som "Vind i Willows" eller "Arabian Nights" i stället för enkla barnens sagoböcker. Barn kan handtag långt mer komplicerat språk än många föräldrar inser, så göra historien spännande och tecken komma till liv.

• Uppmuntra dina barn att interagera med mer artikulera barn och vuxna att ge ett naturligt sätt för dem för att utmana och expandera sina konversera förmågor. Har barnen hjälpa dig vid kassadisken butiker och beställa sin egen mat i restauranger.

• Undvik förenkla tal, eftersom barn lär sig majoriteten av ordförrådet från sina föräldrar. Uppmuntra dina barn att fråga om de inte vet vad ett ord betyder. Barn är mer benägna att behålla vokabulär om det förekommer i dynamiska samtal. På samma sätt se till att använda en massa synonymer och alltid vara så exakt som möjligt med språket. Till exempel, inte bara säga "träd" - vara mer specifik med "ek," "bok," "lönn" och så vidare.