mynewspapers.net

Hur du lär dig musikteori

Hur du lär dig musikteori


Musikteori beskriver hur kompositörer och artister sätta musik tillsammans. Teorin är viktigt för alla musiker, men framför allt så för jazz artister, gitarrister och kompositörer. Det första steget i musikteori läser musik. Därifrån kan du läsa mer om rytm, melodi, harmoni, musikaliska textur och musikalisk form, den övergripande strukturen av en bit. Dessa är kända som delarna av musik. Varje musikstil använder elementen på ett distinkt sätt. Till exempel låter jazz stil rytmer och melodier annorlunda än de i klassisk eller pop stil. Teorin beskriver dessa skillnader och hjälper musikälskare att uppskatta, utföra och skapa olika musikstilar.

Instruktioner

• Upptäck begreppet tonalitet. Människor förväntar sig musik att ha ett tydligt centrum, en tonalitet som det startar, avgår, sedan returnerar. Till exempel vilar en melodi i nyckeln eller tonalitet c på planen C. För en grundläggande demonstration av tonalitet, spela i början av "Gamla McDonald" såhär: CCCGAAG EEDDC. Nu spela det igen, men slutet på D, inte på C. Du kommer att märka att melodin inte är i vila om den flyttas ner till C.

• Lära sig att identifiera nyckeln i ett musikstycke. Melodier använder en uppsättning platser, kallas en skala, med samma namn som en nyckel. Nyckeln till ett musikstycke är samma ton som dess skala. Exempelvis använder i storleksordningen "Yankee Doodle" i tonarten G tonerna i skalan G. En nyckel signatur i början av ett stycke musik identifierar dess nyckel. Teoria musik teori Web lär nyckeln signatur identifiering.

• Lära sig att skilja mellan större och mindre keys och skalor. I allmänhet, låter musik i en viktig nyckel glad, även musik i en mindre nyckel låter ledsen eller tankeväckande. Mest kända melodier, som "Yankee Doodle," är i mjor nycklar. En bekant låten i en mindre nyckel är "Greensleeves." Interaktiva lektioner från Ricci Adams musikteori hemsida visar de största och mindre skalorna.

• Lära sig att identifiera generiska intervall. Intervall är avståndet mellan två toner. Det märks genom att räkna både anteckningar. Till exempel avståndet mellan tomterna A och B räknas både A och B, så det är ett intervall på en sekund.

• Lära sig att skilja med jämna mellanrum. Fjärdedelar, femtedelar och oktaver kan vara perfekt, minskat eller augmented, medan sekunder, tredjedelar, sjättedelar och sevenths är antingen större eller mindre. Det är viktigt att veta med jämna mellanrum för att erkänna och bygga ackord. Du kan få utbildning för detta på Ricci Adams' webbplats.

• Lär dig att bygga triader. En triad är ett tre-notera ackord byggs från tredjedelar. Till exempel C-durackord använder tonerna C, E och G. Remembering som anteckningar i alfabetisk ordning (CDEFG), kan du se att C-E är en tredje och E-G är en tredje. Triader visas som anteckningar om tre på varandra följande rader eller tre på varandra följande utrymmen. Ett durackord använder en stor tredje mellan botten två toner (C E G), medan ett mollackord använder en liten ters (C Eb G).

• Studera hur melodier använder ackord. Låtskrivare och artister kan skapa effektiva harmonier med kunskaper i musikteori. Musiker som spelar mestadels från notation också dra nytta av att känna harmoni. Det hjälper dem att spela mer musikaliskt och lära sig nya bitar snabbare.

• Behärska grundläggande meter, expandera sedan denna kunskap med lektioner om prickar och band och enkel, sammansatta och oregelbundna mätaren.

• Lära sig att känna igen former. De är baserade på melodi, rytm och harmoni. Du hittar en utmärkt tutorial på former på Teoria.

• Använd teori kunskap att utföra och komponera musik. Teori kunskap hjälper människor att uppskatta musiken de lyssnar på, men teorin är inte bara om att förstå. Det ger också musikerna verktyg att vara kreativa på nya sätt.