mynewspapers.net

Hur du lär dig att knyta knopar

Hur du lär dig att knyta knopar


Knut binda är en användbar färdighet för bergsklättring, camping, båtliv, fiske och andra fritidsaktiviteter. Att veta hur man knyta knopar väl är också en viktig del av flera typer av arbete, som jordbruk, trädvård och räddning. Det är en färdighet som kan ens komma händig i hemmet. En korrekt valda och bundna Knut gör jobbet är utformad för att göra bra. Fel Knut eller en dåligt bundna Knut kan lossna eller slip, utsläppande egendom och även liv i fara. Att lära sig att knyta knopar, är att känna till olika typer av knutar och öva hur man knyter knutar du vill använda viktigt.

Instruktioner

• Lär dig vad som kännetecknar Knut typerna och deras användning. Studera skillnaden mellan knop, böjar, missöden, skarvar och seizings. Till exempel band en Pålstek Knut en loop i slutet av ett rep som inte kommer löst under tryck. Cleat lås, wraps å andra sidan, en linje runt en förtöjning cleat att hålla en båt på plats.

• Välj kategori av knutar du vill lära dig att binda. Om du planerar på att lära sig att fiska, till exempel, Läs de knop som vanligen används i denna sport. Förstå varje Knut särskild användning.

• Välj en knut till att börja med som ofta används i den aktivitet du vill lära dig. Studera hur Knut band och varje steg som krävs för att knyta den specifika mönster.

• Öva knyta knut med en 6-fots längd av vävd nylon repet, även om Knut du vill lära dig kommer att bindas i en annan typ eller mindre linje. Den större diametern av repet kan du enkelt se hur Knut band och praxis att få mönstret korrekt. Träna tills du har mönstret minneslagras.

• Öva knyta knut i faktiska linje du vill använda. Till exempel försöka knyta en krok till monofilamentgarn fiske linje med en Palomar Knut, eller inslagning en båt rep runt en pollare att bilda cleat lås.

• Undersök Knut att se till att det bildas ordentligt. Testa din knut i en trygg situation att verifiera att den rymmer väl innan du använder den i för avsett ändamål.