mynewspapers.net

Hur du lägger till polystyren pärlor till betong

Hur du lägger till polystyren pärlor till betong


Polystyren pärlor agera som aggregat i lättbetong kallas frigolit betong eller expanderat polystyren (EPS) betong. Pärlorna införa luft i betong och ersätta tyngre aggregat såsom grus. Luften är mellan 4 och 7 procent av den blandningen volym. Denna betong har god termiskt isolerande egenskaper och används för dekoration och counter tops. Hemgjord EPS betong används inte för strukturella ändamål.

Instruktioner

• Lägg på ansiktsmask, handskar och skyddskläder. Bestämma hur mycket betong som du kommer att göra. Använda hinkar eller behållare för att mäta upp den konkreta blandningen av beloppen du behöver. Se till att proportionerna av blandningen av volym 2 delar cement, 2 delar sand, 1 del vatten, 1 del latexfärg och 16 delar polystyren pärlor.

• Placera pärlor i en vattentät påse. Häll i tvål och vatten och låt pärlorna i blöt. Agitera påsen då och då så att pärlorna tvätta väl och lämnar över natten. Klipp ett litet hål i botten på påsen och låt vattnet rinna. De återstående polystyren pärlorna bör se ut som flytgödsel. Utan blötläggning, kommer att ljusa pärlor flyga runt i luften och fäst något genom statisk elektricitet.

• Häll suspensionen polystyren pärla i skottkärran. Lägg till sanden pärlor och cement över sanden. Se till att cementera inte skapar för mycket damm

• Blanda latexfärg med vatten i 20-liters (5.2 gallon) hinken. Latex kommer att fungera som en suspension agent att stoppa polystyren pärlor från separera från betongen efter blandning. Polystyren inte bond också med cementpasta som andra aggregat som sand och grus. Häll vatten och latex blandningen långsamt över den cement, sand och pärlor i skottkärran. Använd en spade för att blanda ihop allt. När alla ingredienser har kombinerat, passera blandningen till en hjälpare som kommer att packa det i plats.

• Spraya cement med vatten två gånger dagligen när man ställt. Lämna minst sju till 10 dagar att bota och nå slutliga styrka.