mynewspapers.net

Hur du lägger till en Ask länk på Tumblr

Hur du lägger till en Ask länk på Tumblr


Tumblr plattformen innehåller en Ask funktion som kan aktiveras om någon av dess Bloggar. När påslagen via sidan Tumblr, kan funktionen Ask besökare till din blogg att skicka frågor och korta meddelanden. Många Tumblr teman visas en Ask länk automatiskt när alternativet är aktiverat, men om du använder ett tema som inte stöder funktionen Ask du kan sedan lägga en länk manuellt.

Instruktioner

• Logga in på Tumblr och klicka på ikonen grå cog överst på instrumentpanelen för att öppna skärmen inställningar. Klicka på namnet på den blogg du vill arbeta med.

• Kryssa i rutan märkt "Låt folk ställa frågor" och ange en titel för sidan Ask ("Fråga mig något" eller "Kontakt" till exempel). Kryssa i rutan märkt "Tillåt anonyma frågor" om du vill att folk ska kunna skicka meddelanden anonymt. Klicka på "Spara" för att tillämpa ändringarna.

• Välj "Anpassa" av rubriken tema att göra ändringar i ditt tema. Om temat stöder funktionen Ask, du bör se en Ask länk (märkt med titeln du angav tidigare) i förhandsgranskningen till höger. Vissa teman kan du Visa eller dölja länken Ask genom alternativen i panelen anpassning.

• Klicka "teman" om du vill växla till ett annat tema. Välj en tema miniatyr Visa en förhandsgranskning och klicka på "Använd" för att tillämpa den på din blogg.

• Välj "Sidor" för att öppna sektionen sidor på anpassning sidan för att lägga till en Ask länk manuellt. Klicka på "Lägg till" och efterföljande dialogrutan väljer du "Skicka vidare" från rullgardinsmenyn högst upp. Ange en webbadress i fältet första och sedan ange din Tumblr URL med "/ be" i slutet i fältet märkt "Omdirigera till." Kryssa i rutan "Visar en länk till denna sida" och ange den text du vill ska visas som länk etikett. Klicka på "Skapa sida" bekräfta.

• Klicka "Spara" och sedan "nära" att återvända till Tumblr dashboard. Öppna upp din Tumblr blogg att kolla Ask länken fungerar korrekt.