mynewspapers.net

Hur du kör din egen mord mysterium middag



Murder mystery spel är ett populärt sätt att lägga till lite roliga och spännande middag part. Spelet kretsar kring en "mord" som begås av en okänd gärningsman. Gästerna tillbringa kvällen spelar en tilldelade karaktär när försökande till upptäcka ledtrådar om identiteten på mördaren. Beroende på vilken typ av spel du väljer, kan mördaren själv inte ens inser förrän i slutet av spelet att han är skyldige. Medan spelet kräver mer förberedelse än en typisk middagsbjudning, besynnerliga kostymer, roliga karaktärer och spännande mysterium gör det extra besväret väl värt det.

Instruktioner

Planera och genomföra en mord mysterium middag

• Välj ett datum och tid för middag. Kom ihåg att mordgåta middagar vanligtvis kör mellan två och tre timmar, så planera för detta.

• Skapa gästlistan. De flesta spel kräver sex till åtta spelare inklusive värden. Överväga om middagen ska endast vuxna eller om barn och ungdomar även kommer att inbjudas. Var noga med att välja din murder mystery spel därför.

• Köpa ett mord mysterium middag kit. Dessa kit är tillgänglig online såväl som i butiker.

• Läs igenom värdens instruktioner som medföljer i mord mysterium middag kit. Dessa instruktioner förklara reglerna för spelet och värdens roll och inkluderar kort karaktär biografier. De flesta kit även förslag på middag, dekorationer och kostymer.

• Planera partiets middagsmeny. Du kan planera din egen eller följa servering förslag som ingår i del murder mystery kit. Ett annat alternativ är att göra middagen en husmanskost, där varje gäst får en maträtt att passera.

• Skicka ut inbjudningar i minst två veckor innan middagen. Du kan skapa egna, köpa en förtryckt förpackning eller använda de inbjudningar som ingår i del murder mystery kit. Inkludera en karaktär lista, vägbeskrivning till middag platsen och ett RSVP-kort med dina kontaktuppgifter. Glöm inte att tilldela varje gäst en specifik karaktär och uppmuntra gästen att planera en kostym som går längs med hans eller hennes roll.

• Dekorera den part platsen, duka och förbereda aptitretare. Det kan också vara bra att se över värdens instruktionerna en gång innan gästerna anländer.

• Hälsar varje gäst av deras karaktärs namn och ge namnbrickor. Ge gästerna tid att läsa igenom spelets guidebok och lära sig mer om sina karaktärer innan som serverar middag.

• Börjar spelet, följa instruktionerna i värdens guide. När all information har avslöjats, uppmuntra alla att diskutera deras teorier om identiteten på mördaren.

• Slutet mysteriet. Om mördaren var i på det från början, avsluta spelet med att ställa mördaren att avslöja sig själv. Om spelet du valt håller på mördaren identitet en hemlighet, avsluta spelet genom att öppna och läsa lösningen med spelet.