mynewspapers.net

Hur du koppla in surroundljud till TV & en PS3

Hur du koppla in surroundljud till TV & en PS3


Surround-ljud ger dig en mycket större hemmabio upplevelse genom att lägga till fem eller sju högtalare till olika ställen i ditt rum, i stället för att ha endast en eller två i fronten (i din TV). Många TV-serier och TV-spel är utformade för surround också, och du förmodligen inte få den full erfarenheten om inte har du surround ljud ställa in.

Instruktioner

• Leta upp RCA audio/video utgångar på baksidan av din kabel, satellit eller digital mottagare för din TV. Dessa kommer att vara gult, rött och vitt. Sätt ena änden av RCA kablar i portarna. Sedan leta upp en tom audio/video ingång på baksidan av mottagaren surround ljud, och Anslut den andra änden av dessa kablar till de portarna. På båda anslutningar, se till att du ansluter med hjälp av lämpliga-färgkoder.

• Anslut din PS3 till surround-ljud mottagare. Med anslutningskablar som följde med din PS3, leta upp en andra uppsättning av A / V ingångar på baksidan av din surround ljud mottagare och koppla in din PS3 så. Se till att tänka på färgkodning.

• Leta upp A / V-utgång hamnar på din surround ljud mottagare. Återigen, dessa kommer att vara gult, rött och vitt. De får märkas utgång eller kanske Monitor Out. Anslut ena änden av den andra uppsättningen av RCA-kablar till dessa portar. Anslut sedan den andra änden till A / V ingångar på baksidan av din TV. Dessa portar skall märkas input, eller något liknande "Video 1."

• Effekt på alla dina enheter. Ställ in TV: n ta emot en signal från din surround ljud mottagare. Detta görs vanligen genom att använda din TV-apparats fjärrkontroll och cykling genom dina olika videolägen tills du hittar rätta. Alla TV-apparater är olika, men det kommer att märkas något som TV/Video, källa eller Input. Om du har problem, kontrollera din TV-manual.

• Växla mellan ingångarna på mottagaren ta emot en signal från din kabel/satellit-TV eller din PS3. Detta kan göras genom att trycka individuella knappar på framsidan av surround ljud mottagare, vrida en ratten eller med knappar på fjärrkontrollen. Kontrollera din surround ljud mottagare manual för mer information om detta.