mynewspapers.net

Hur du koppla in en skarp TV och Surround-ljud

Hur du koppla in en skarp TV och Surround-ljud


Sharp TV-apparater är utrustade med olika anslutnings uttag för hooking upp ljud och video komponenter, såsom ett surroundsystem. Surroundljud består av-mottagare som fungerar som ett nav för att hantera utrustningen samtidigt som den levererar ljudsignalen till en uppsättning högtalare. Surround ljud AV-receivern ansluter däremellan Sharp TV och en källa signal, till exempel kabel- eller satellit-TV-tjänst. Videosignaler gå till skarp TV och mottagaren sänder ljud till högtalarna.

Instruktioner

• Anslut de fem färgkodade kontakterna på ena änden av komponentkablarna till fem matchande färg-uttagen på baksidan av en kabel- eller satellit-TV-mottagare låda, med hjälp av RGB (röd, grön och blå) pluggar för anslutning till video output-uttagen. De två återstående kontakterna, vita och röda, ansluta till vänster och höger ljudingång output, respektive.

• Anslut de andra ändarna i en uppsättning AV-ingångar på baksidan av surround ljud mottagare som uttagen märkta för en TV-signal. Vissa mottagare är märkta Video 1, Video 2 och Video 3 för olika AV-ingångarna, så gör en anteckning som uppsättning ansluter TV-källa signalen till mottagaren.

• Anslut en andra uppsättning komponentvideokablarna till ut till TV video uttagen på baksidan av mottagaren, på de röda, gröna och blå pluggarna med färgerna på uttagen.

• Infoga tre pluggar i den andra änden till färg-matchning RGB videoingångar på baksidan av Sharp TV.

• Slå på utrustningen, sedan inställd på AV-receivern selector knopp uppsättningen uttag (som Video 1 eller Video 2, till exempel) som ansluter den till källa signalen.

• Tryck på knappen "Input" på skarpa fjärrkontrollen tills TV-källa signalen visas på skärmen.

• Tryck på "SURR" knappen på fjärrkontrollen AV mottagaren och justera volymen på mottagaren till önskad nivå.