mynewspapers.net

Hur du koppla in en RF linjär förstärkare

Hur du koppla in en RF linjär förstärkare


Lägga en RF linjär förstärkare till din HAM radio set-up är ett billigt sätt att öka din mottagning och sändning förmåga. Till skillnad från att lägga till en antenn, som kräver att du äger eller köpa den mark på vilken din antenn är uppförd, kan en RF linjär förstärkare passa i rummet som du har tillägnat din skinka station. Allt som krävs för att koppla in en RF linjär förstärkare är fem grundläggande anslutningar och, naturligtvis, en förstärkare som klarar din radio wattal.

Instruktioner

• Slå upp wattal både din RF linjär förstärkare och din HAM radio i sina respektive handböcker. Slå ner produktionen av din radio att matcha krävs wattal behövs för att driva förstärkaren, som beskrivs i manualen för din specifika radio modell. Till exempel, om du har en 200 watt radio och en 50-watt amp, justera radio wattal för att matcha förstärkaren. Den lägsta effekt förhållandet en förstärkare kan ha en radio är 1:4. En 50 Watts amp kommer att arbeta med en 200 watt radio, men en 5 watt amp fungerar inte med en 100-Watts radio, eftersom du kommer att kunna slå ner radio wattal nog att undvika blåser förstärkaren.

• Placera din RF linjär förstärkare så att du kommer att kunna ansluta antennkablar till förstärkaren och nå T/R-uttaget på din radio med dina startkablar. Använda startkablar för att mäta placeringen av förstärkaren, men inte Anslut något ännu. Kontrollera att strömförsörjningen ingår också kan vara inkopplad och kommer att nå strömkällan utan användning av en förlängningssladd.

• Kontrollera att ventilerna på rutan amp har minst 5 inches av fritt utrymme runt dem för att möjliggöra tillräcklig luftcirkulation och kylning. Justera positionen för din förstärkare vid behov.

• Koppla bort antennkabeln från kontakten på baksidan av din radio. Fäst ena änden av antennkabeln bygeln kabeln ansluts antenningång på RF linjär amp bygeln och sedan ansluta återstående slutet av bygeln till antennanslutningen på baksidan av radion. Använda ett par låsning tång vrida lås kontakterna ytterligare 1/8 tum att försäkra en god anslutning.

• Anslut en andra bygeln kabeln från T/R-uttaget på din radio till T/R-uttaget på din förstärkare.

• Använda en tredje bygeln kabeln eller kabeln medföljer din RF amp för att koppla upp din förstärkare till marken. Anslut ena änden till förstärkaren i uttaget marken anslutning och den andra i rutan mottagaren av marken.

• Anslut nätkabeln för amp till power anslutningen. Sedan in den i din huvudsakliga strömkällan och din förstärkare är redo att användas.