mynewspapers.net

Hur du koppla in en DVD-spelare till en TV som har en parabolantenn

Hur du koppla in en DVD-spelare till en TV som har en parabolantenn


Ansluter DVD-spelare till din TV kan uppnås flera olika sätt beroende på vilken typ av ingångar som finns på TV som matchar utgångarna på DVD-spelaren. Det spelar ingen roll om du har en kabel- eller satellitmottagaren ansluten till TV: n, eftersom en DVD-spelare är en separat anslutning som inte går via dessa enheter.

Instruktioner

• Kontrollera på baksidan av TV: n att se vad öppna "Input" uttag du har tillgängliga som matchar "Output"-uttagen på DVD-spelaren. Leta efter en enda HDMI-uttag, om din TV är HD. annars, leta efter komponentvideouttagen och AV uttagen. Använd en av följande tre alternativ beroende på de tillgängliga uttagen.

• Anslut en HDMI-kabel från DVD-spelaren till TV med HDMI-uttag, om tillgängliga för bästa bildkvalitet. Detta överför både ljud och video på en kabel.

• Anslut en komponentvideokabel med "Component Video Out"-uttagen på DVD-spelaren och "Komponent Video In" uttagen på TV: N för att skicka videon. Matcha färgerna på kopplingarna till uttagen, som blå till blå, röd till röd och grön till grön. Också, Anslut en ljudkabel med "Audio Out"-uttagen på DVD-spelaren och "Audio In" uttagen på TV: N för ljud. Igen, matcha färgerna på de röda och vita kontakterna till uttagen.

• Anslut en RCA AV-kabel på baksidan av DVD-spelaren med hjälp av den "A / V Out" knektar. Anslut den andra änden till TV med den "A / V i" knektar. Matcha färger (röd, vit och gul) kopplingar till uttagen. Röda och vita används för ljud och gula överför videon.