mynewspapers.net

Hur du koppla in batterier till glödlampor

Hur du koppla in batterier till glödlampor


Du kan använda ett batteri som strömkällan för en glödlampa så kan du ha ljus när du campar. Så länge spänningen i batteriet matchar märkspänningen av din lampa, kan du koppla in batterier till glödlampor utan problem. Hela processen tar minuter. Du kan även skapa en förnybar energikälla för att driva ditt läger ljus genom att följa instruktionerna i avsnittet Tips nedan.

Instruktioner

• Klipp ena änden av varje leder till en av polerna på din sex-volts batteri så att du har en separat tråd bly kommer bort den positiva (+) och negativa (-) stolpe av batteriet. Du kan använda någon storlek batteri; se bara till att din lampa spänning matchar batteri Matningsspänning.

• Placera din lampa i ljus-uttaget. Några lätta uttag kräver att du trycker glödlampan i och sedan vända den till botten av glödlampan "lås" i uttaget. Dessa typer av lampor har en utstickande fliken på sin bas. Andra ljus sockets liknar standard hus sockets där lampan är fastskruvat i uttaget.

• Vänd sockeln så att du kan se in i basen. Du kommer att märka att det finns två utstickande metall flikar i basen av uttaget.

• Klipp leads från batteriet till flikarna i uttaget. Det spelar ingen roll vilken bly (positiva eller negativa) går till vilken flik, men endast en bly bör bifogas varje flik. Så snart båda leder förbinds, tänds din lampa.