mynewspapers.net

Hur du kontrollera Online att se när min irländska pass går ut och förnya det

Hur du kontrollera Online att se när min irländska pass går ut och förnya det


Ett giltigt pass är ett viktigt dokument för irländska medborgare som vill resa utomlands för affärs- eller fritidsresa. För att garantera irländska pass minns när deras nuvarande pass går ut och de behöver för att ansöka om en ny, erbjuder den irländska regeringen gratis "Passport påminnelse Service." Tillgänglig för alla med befintliga irländska pass som beslutar att opt-in, tjänsten kommer att skicka ut ett mail till registrerade användare tre månader innan passet är löper ut. Från och med februari 2013 var det dock inte möjligt att förnya irländska pass online.

Instruktioner

Passport-tjänst för betalningspåminnelser

• Registrera ditt pass och som familjemedlemmar genom att öppna din webbläsare och använda musen för att navigera till den irländska regeringens "Passport påminnelse Form" (se resurser).

• Skriv in namn och utandningen datum för varje passinnehavaren du vill registrera dig för tjänsten. Ange detaljer exakt som det visas i passet. Dubbelkolla uppgifterna är korrekta och ange en giltig e-postadress.

• Klicka på knappen "Skapa betalningspåminnelse" och sedan check din infödd för en e-postbekräftelse som innehåller en länk till en sida där du kan uppdatera eller redigera uppgifter om varje pass. Du kan också ta bort påminnelsen om du önskar.

• Kontrollera din inkorg regelbundet för en påminnelse mail som kommer att varna dig tre månader innan ett pass är avsedd att löpa ut. Mailet kommer att innehålla massor av information om hur du förnyar pass, samt länkar till officiella ansökningsblanketter kan skrivas ut hemma eller inte fungerar.

Hämta irländska pass ansökningsblankett

• Navigera din webbläsare till webbplatsen för den irländska ambassaden av Storbritannien (se resurser) och Visa detaljerad information om förnya passet irländska.

• Kontrollera du uppfyller alla kriterier och har alla nödvändiga dokument till stöd för din ansökan. Detta inkluderar ditt senaste pass (om förlorat eller stulet), födelseattest i original (långt formulär) eller ursprungliga intyg om naturalisering för Irland. Du behöver också fyra passfoton - av vilka två skall undertecknas av en behörig vittne- och rätt avgift.

• Klicka på länken "APS2E" att öppna en PDF-version av formuläret passport på skärmen. Skriv ut önskat antal kopior och sedan tillämpa personligen, via vanlig post eller en Post "Pass Express" tjänst, även om du använder det senare kommer du att betala extra kostnader.