mynewspapers.net

Hur du kontaktar en gamla chef efter många år

Hur du kontaktar en gamla chef efter många år


Om du lämnade ett tidigare arbete på bra villkor eller dåligt, ett behov av att kontakta tidigare handledare ibland uppstår. Få kontakt med en gammal chef kan vara en trevlig nostalgitripp eller en obekväm, men nödvändigt, uppgift. Oavsett vad just din situation är, finns det sätt att återansluta som smärtfritt som möjligt.

Instruktioner

• Ring eller skriv till en tidigare chef att fråga om du kan använda honom som referens. Vissa företag har regler på plats som gör att nuvarande anställda från att kommentera i detalj om prestanda för dem som används för att arbeta där. Många företag hänvisa förfrågningar till den personal, som kan kontrollera datum för sysselsättning, befattning och lön.

• Meddela din gamla chef att hon kan förvänta sig ett samtal från företaget du söker anställning med om din arbetsprestation, när hon har gett sin OK att använda henne som referens. Ge henne några detaljer om vilka skyldigheter den nya positionen kommer att innebära, och tacka henne för hennes vilja att ge en positiv referens för dig.

• Ring din gamla chef för ett lunch datum om du hade ett nära och positivt samarbete. Det skadar aldrig för att upprätthålla kontakter i branschen. Umgås med honom ger dig en chans att fånga upp din karriär och personliga liv, om så är lämpligt.