mynewspapers.net

Hur du kommer igång att höja kalvar

Hur du kommer igång att höja kalvar


Baby kalvarna är små och söta först, sedan de växer i stora kor. Att höja en kalv skall veta när man ska leverera kalven mjölk, ta hand om ståndet dagligen och vårda kalven som den växer in i en ko. En väl upphöjd kalv blir så småningom en verksam del av gården eftersom det kommer att göra en av två saker; producera mjölk efter en förlossning om det är en kvinna eller bli en arbetande styra om det är en hane.

Instruktioner

• Hjälpa kon och kalven som det föds till världen. Ren den ko juver med en varm våt trasa att ta bort all smuts och främmande föremål innan kalven flöden från den. Rensa ut kalvens ansiktet och näsan från all smuts och födelseprocess avfall så att kalven kan börja andas rätt bort. Kan mamman att rengöra kalven och torka kalven med en stor handduk när hon är klar.

• Placera mor och kalven i en liten penna så att de är i ett skyddat område. Kan mamman ta upp kalven och mata den. Om det finns ingen mamma eller om mamman vägrar att tenderar att kalven kan du avskilja kalven och lägga den i ett litet stall.

• Flaska mata kalven mammans råmjölk genom att placera råmjölk i en steril glasflaska och placera en steril bröstvårta på den. Fortsätta att flaskan utfodring baby ko mjölk efter första utfodring. Utfodringen bör ske minst var 12 timmar eller mer om kalven visas hungrig. Mata kalvar hela mjölk efter första dagen tills de är två veckor gamla.

• Erbjuda kalven starter korn på tre vecken av ålder. Kornet ska vara liten i storlek och kalven bör fortsätta att erbjudas mjölk regelbundet när säden först sätta i hennes stall.

• Tillhandahålla rent vatten för kalven så att han kan stanna hydratiserade. Vattnet ska vara tillgängliga för kalven vid alla tider på dagen och natten.

• Rengör kalvens vardagsrum dagligen. Kalven bör inte stå i sin egen avföring och urin under lång tid. Tvätta i mat hinkar, vatten hinkar och kolla sidorna av stall för smuts och spindelnät. Att kalven får tid att utöva utanför båset genom att placera henne i ett inhägnat område medan du städning hennes stall.