mynewspapers.net

Hur du kan trösta Irritation stötar från ögonbrynet gängning

Hur du kan trösta Irritation stötar från ögonbrynet gängning


Ögonbryn threading är en process för att ta bort ögonbryn hår, en i taget, genom inslagning en tunn tråd runt basen av håret och dra det ut. Förfarandet har sitt ursprung i Indien och har blivit populärt i USA under de senaste åren. Gängning kan resultera i små röda knölar i området där håret togs bort. Vanligtvis är milda och försvinner på bara några timmar. För vissa människor med mer känslig hud varar irritation längre, som kräver behandling.

Instruktioner

• Blöt spetsen på en bomullspinne i trollhassel och torka försiktigt över det drabbade området. Detta kommer att rengöra porerna. Gör inte detta alltför kraftigt; gör kan så orsaka ytterligare irritation.

• Applicera en liten mängd av aloe---en droppe ungefär lika stor som ett riskorn---till det irriterade området. Använda ren aloe istället för en lotion eller gel som innehåller aloe. Parfymerade krämer och salvor kan täppa till porerna och ytterligare irritera området. Upprepa detta vid behov för pågående lättnad.

• Applicera en liten mängd av antibiotikumet salva till alla smittade området. Knölar som är inflammerad eller oozing kan vara infekterad. Om huden inte förbättras eller blir sämre inom 24 timmar, kontakta en hudläkare för medicinsk vägledning.