mynewspapers.net

Hur du kan maximera nedladdningshastighet

Hur du kan maximera nedladdningshastighet


Med lanseringen av Internettjänster som DSL och kabel, både ladda ner och Uppladdningshastigheten är snabbare än någonsin. Dock kanske datorn inte ladda ner så fort du vill eller så snabbt som det ska. Genom att utföra några enkla uppgifter, kan du avsevärt öka din nedladdningshastigheter via Internet. Dessa uppgifter kan arbeta oberoende av din Internet-anslutning, eller om du har Mac eller Windows på datorn.

Instruktioner

• Hämta endast ett objekt i taget. När du laddar ner mer än en post i taget, din bandbredd delas upp mellan dem, och oftast den totala bandbredden minskar också. Detta innebär att om du skulle hämta endast ett objekt i taget, skulle de alla finish förr än om du tillåtet samtidiga nedladdningar.

• Stäng av Pandora och alla andra webbplatser som använder en stor del av din bandbredd. Detta inkluderar sajter som YouTube eller något med en video eller ljud som körs. Din Internet-anslutning har bara så mycket bandbredd att använda. Webbplatser som strömma musik eller video använda upp en hel del bandbredd, och vissa av dem använder det under en lång tid. Om du vill maximera din nedladdningshastighet, pausa eller avsluta alla webbplatser som strömma video eller ljud tills du är klar laddar ner.

• Defragmentera din hårddisk (endast Windows). Ibland med Windows kan filer få separerade och placerade i olika delar av hårddisken. Detta är som en bok att skiljas i 10 delar och utspridda i bokhyllan. Sedan skulle det ta längre tid att samla bitar för att göra boken lättläst. Samma sak händer med filer på datorn. Kör programmet Diskdefragmenteraren som var förinstallerade på datorn Windows kommer att samla in dessa filer och lagra dem tillsammans så att datorn kan köra mycket enklare och snabbare. Om du vill köra din Bricka Defragmenter, öppna "Start"-menyn, klicka på "Alla program", sedan "Tillbehör", sedan "Systemverktyg" och klicka på "Diskdefragmenteraren" att öppna programmet. Klicka på "Defragmentera" och låt programmet köra. Första gången kan ta några timmar att slutföra.

• Kör en virus och spyware scan. Det finns ett antal virus och spionprogram som kan sakta ner din dator och Internet på din dator. Genom att köra en kvalitet virus scan och spyware programvara regelbundet kan du hålla datorn igång snabbt och smidigt. Det finns ett antal av dessa program och de finns på din lokala dator återförsäljare.

• Uppgradera datorn. Om datorn är mer än ett par år gamla, kan det vara dags för en uppgradering. Program släpps idag kräver mer RAM och datorkraft än någonsin tidigare. Om datorn har något mindre än 2 gigabyte RAM, är det dags att uppgradera. Ta din dator till den lokala datorbutik och be dem att uppgradera RAM-minnet och fråga om du behöver uppgradera något annat. Beroende på kostnaden för uppgraderingar, kan det vara dags för en ny dator.