mynewspapers.net

Hur du justerar en automatiska bältessträckare

Hur du justerar en automatiska bältessträckare


En automatisk remspännaren är fjäderbelastad naturligtvis tillämpa rätt mängd spänning på serpentin bältet, som slingrar sig genom den motor remskivor och används för att driva flera perifera enheter. Som sådan, om din remspännaren inte är korrekt justerade, fungerar komponenter som generator, Servostyrning pump och vattenpump inte korrekt. Den goda nyheten är, justera det är en ganska enkel procedur, så du kan spara mycket pengar genom att göra jobbet själv.

Instruktioner

• Koppla bort negativa batterikabeln med ratchet och uttag, och leta upp systemets serpentin bälte nära framsidan av motorn. Vissa bilar har kutasystemet på ena sidan av motorn, och därför kräver avlägsnande av en av de främre däck. Om detta är fallet med din bil, kommer du behöver lyfta främre del med en jack, vila den på pallbockar och ta bort ett däck med ett däck verktyg.

• Lokalisera adjuster bulten på remspännaren används för att säkra det serpentin bältet, och justera spänningen genom att lossa eller åtstramning adjuster bult med en racthet och kontakten medan du samtidigt flytta bältet och tillbaka försiktigt att hitta rätt spänning. Du vet att du har rätt mängd av spänning när du kan vrida bältet ungefär hälften en sväng med tummen och fingret. Mindre än hälften en sväng är för mycket spänning, och mer än hälften en sväng räcker inte. Om du vill ta bort de serpentin bältet, helt enkelt lossa ett av blocken med en ratchet och uttaget och halka bältet av med händerna.

• Slutföra aktiviteten genom att följa din demontering process i omvänd ordning.