mynewspapers.net

Hur du infogar en MP4 i PowerPoint 2007

Hur du infogar en MP4 i PowerPoint 2007


Att lägga till ett videoklipp i Microsoft PowerPoint 2007 kan bidra till din presentation till liv och engagera publiken. Även om PowerPoint 2007 är kompatibel med de flesta av de viktigaste videofilformat, stöder programmet inte MP4-filer som inbäddade videoklipp så måste du använda en workaround lösande om du vill använda en MP4-fil i din presentation. För att lägga till en MP4, infoga klippet som ett objekt i stället för ett videoklipp. Denna metod blir runt problemet med PowerPoint 2007 oförenlighet med MP4 med hjälp av Windows Media Player eller datorns standard media player programmet, för att spela klippet från inne din presentation.

Instruktioner

• Öppna presentationen i PowerPoint 2007. Bläddra till bilden där du vill lägga till MP4-filen, och klicka i bilden på Rekommenderad insättningspunktens plats.

• Klicka på fliken "Infoga" i huvudmenyn menyfliksområdet. Klicka på knappen "Objekt" i gruppen "Text" verktyg för att lansera popup-fönstret "Infoga objekt".

• Klicka på och Välj knappen "Skapa från fil" till vänster i fönstret. Klicka på knappen "Bläddra" för att starta Windows File Explorer och gå till den mapp som innehåller MP4-filen. Välj Markera filen och klicka sedan på knappen "OK" för att lägga till MP4 som objekt i presentationen.

• Dubbelklicka på ikonen MP4 objekt att spela upp filen direkt från bilden. Klippet kommer automatiskt att sluta spela i slutet av videon och du kan sedan fortsätta med din presentation som vanligt.