mynewspapers.net

Hur du importerar en Alfa Romeo

Hur du importerar en Alfa Romeo


Alfa Romeo är en av Italiens mest kända bilmärkena, med de eleganta fordon mycket eftertraktade. Om du har köpt en Alfa Romeo utomlands, kan du importera den till Storbritannien så länge du slutföra alla nödvändiga papper. Kraven är desamma för Alfa Romeos som de är för alla andra göra av bilen, men det är viktigt att följa vilka steg i rätt ordning som några av de tidigare stegen kommer att förse dig med pappersarbete som du behöver senare.

Instruktioner

• Se till att fordonet är trafiksäkra. Om du tänker köra den på allmän väg, måste det uppfylla både de vägfordon (och användning) förordningarna 1986 och väg fordonet ljus förordningar 1989.

• Bevisa att Alfa uppfyller säkerhet och miljö-reglemente av som har korrekt pappersarbete. För höger-begagnade-bilar, en kopia av den europeiska certifikat är tillräcklig, men om Alfa är vänster-begagnade-drive och ursprungligen registrerade i Europeiska unionen, måste du antagligen ett intyg om ömsesidigt erkännande. Detta bevisar att ombyggnad har genomförts för att göra bilen lämpliga för brittiska vägar, till exempel att ändra strålkastarna så doppar balken till vänster. Om du är osäker på om din Alfa behöver ett intyg om ömsesidigt erkännande, kontakta certifieringsorgan fordonet genom att ringa 0117 952 4191.

• Betala någon moms eller tull rakt på din Alfa till HM Revenue och tull om du importerar det från Europeiska unionen. Du kan göra detta online med hjälp av anmälan av fordon ankomster tjänsten, även om du måste ange en regering Gateway konto att göra detta. MOMSEN ska betalas på Alfa, tillsammans med alla tillbehör som du köpt med det, och leverans avgift. Betala så fort du kan, eftersom du inte kommer att kunna registrera din Alfa tills du har gjort. Du har inte betala moms om Alfa kommer från utanför Europeiska unionen.

• Registrera din Alfa med DVLA om du är bosatt i Storbritannien, eller DVA om du bor i Nordirland. Följer samma procedur som om du registrering av ett nytt fordon, men också bifoga alla papper relaterade till din Alfa, inklusive några utländska handlingar, en faktura från leverantören visar datum bilen samlades, och HM Revenue och tullen former Visa du har betalat någon moms eller tull på grund. Skicka kopior av dessa dokument – du måste bifoga originalen.

• Försäkra din Alfa med en UK-godkända försäkringsbolag. Den rättsliga miniminivån på försäkring är tredje part, men kan du välja en högre nivå av skydd för din Alfa. Köra utan försäkring är olagligt och polisen har befogenhet att beslagta och även skrot oförsäkrade fordon.