mynewspapers.net

Hur du hittar min bilmärke & modell

Hur du hittar min bilmärke & modell


När det gäller bilar, termen "göra" hänvisar till tillverkaren av bilen, medan "modell" refererar till en bil unik klassificering. Identifiera märke och modell av en bil är oftast mycket lätt, eftersom de flesta bilar har identifiera emblem på bilens utsida. Det finns flera sätt att ta reda på märke och modell av en bil, även utan yttre kännetecken.

Instruktioner

• Kontrollera utsidan av bilen för emblem som identifiera bilens märke och modell. Om du hittar en logotyp men kan inte identifiera den, söka för att göra online (se resurser). Modellen är oftast med på utsidan, och kan vara ett ord eller nummer. Exempel är "Cavalier," "626" och "F-150."

• Kontrollera handskfacket för en ägarens manuell eller annan dokumentation som kan identifiera märke och modell av bilen. En olja förändring kvitto kan till exempel ha informationen tryckt på den.

• Kontrollera chassinummer mot en omfattande databas. VIN är en lång kod som är ingraverat på en metallplatta på förarens sida dashboard, intill vindrutan. Sök efter chassinummer online hitta göra och modell (se resurser).

• Söka hjälp av en expert bil eller entusiast. Be din lokala mekaniker att identifiera bilen. Omväxlande, ladda upp en bild på bilen till ett online-forum till se om en auto entusiaster kan identifiera den (se resurser).