mynewspapers.net

Hur du hittar färsk lime

Hur du hittar färsk lime


Den kalk, eller Citrus aurantifolia, är en citrus frukt hemma i Mexiko. Limefrukter är något mindre än citroner och har mörkt grönt skinn, med en ljusare grön massa inuti. Limefrukterna visas i flera olika rätter, inklusive mexikanska, thailändska och amerikanska i både salta och söta rätter. Kockar använder också kalk, tillsammans med andra citrusfrukter, för att ge ett surt element i vissa skaldjursrätter. Du kan också kombinera limejuice med vatten och sötningsmedel för en uppfriskande dryck. Om du har ett recept som kräver färsk lime, hittar du dem på flera platser.

Instruktioner

• Kontrollera din affär producera institutionen. Stor mataffär kedjor fartyget frukter från hela landet. Om du bor i ett kallt klimat, kan din butik fartyget limefrukterna från varmare klimat som Kalifornien, Florida eller Mexiko. Limefrukterna bör vara i samma avsnitt som apelsiner, citroner och grapefrukt.

• Gå till en farmers' market. Torghandel specialiserar sig på lokala råvaror. Om du bor i en lime klimat, kan du hitta färsk lime året runt. I svalare klimat, kan ni bönder som importerar limefrukterna från andra odlare. Som med butiken, kolla avsnittet med andra citrusfrukter.

• Besök en lime Lund. Om du bor i en lime klimat, kontrollera ditt område för jordbrukare som tillåter människor att plocka sina egna limefrukterna. Du kan också kolla med dina vänner och bekanta; en av dem kan ha en limefrukttree i hans gård.

• Beställa online. Vissa online återförsäljare säljer limefrukterna antingen ensam eller tillsammans med andra citrusfrukter.