mynewspapers.net

Hur du hanterar en iPod i Ubuntu

Hur du hanterar en iPod i Ubuntu


Om du använder operativsystemet Ubuntu på din desktopen eller laptop och vill hantera en iPod-enheten på den, kan du göra så använder programvara tillgänglig för plattformen. Ubuntu Software Center innehåller Banshee och Amarok, två program du kan använda för att hantera och spela upp media filer, inklusive de på en iPod, tillsammans med någon du har lagrat på datorn som kör Ubuntu.

Instruktioner

Banshee

• Öppna Ubuntu Software Center. Klicka i textfältet Sök och skriv "Banshee." Du bör se Banshee Media Player visas i listan. Markera den och klicka på "Mer Info" om du vill se Detaljer för ansökan användarrecensioner av det. Du bör också se en lista över valfria tillägg för programvaran. Klicka på "Install" för att installera Banshee på datorn, du skriver in lösenordet när du uppmanas att göra så. Vänta tills Ubuntu har klar att installera programmet, kontrollera förloppsindikatorn i Ubuntu Software Center.

• Stäng Ubuntu Software Center. Beroende på din Ubuntu set-up, bör du se en genväg till Banshee i menyraden syns eller kan alternativt klickar du på knappen "Dash hem" och skriv "Banshee." Klicka på ikonen Banshee för att öppna programmet. Genom att navigera via menyn sidofältet kan du hantera någon musik eller andra mediefiler på datorn.

• Öppna Banshee och Anslut din iPod till datorn med en USB-port. När iPod monteras på ditt system bör du se det visas på menyn Banshee sidofältet tillsammans med andra medier platser. Du kan kopiera filer till iPod genom att markera dem i musikbiblioteket och dra dem till iPod i listan.

Amarok

• Öppna Ubuntu Software Center och skriv "Amarok" i sökrutan. Du bör se den visas i listan som visas. Markera den och välja "Mer Info" att se ytterligare information om det, inklusive recensioner och tillägg. Klicka på "Install" för att få Amarok på din dator, din Ubuntu lösenord när du uppmanas. Ubuntu Software Center visar förloppet för installationen, så att du ser när den är slutförd. När den är klar att installera, kan du stänga Ubuntu Software Center.

• Hitta Amarok antingen synlig menyn eller i Dash hemmet genom att skriva "Amarok." Klicka på ikonen för att starta Amarok. Amarok gränssnittet visar olika platser kan du hantera musik från i sidofältet, inklusive lokala filer och filer som hämtas via Internet.

• Anslut din iPod till datorn via USB. I Amarok, bör din iPod visas i avsnittet "Lokala musik" inom källor musiklistan. Du kan kopiera musik till iPod genom att högerklicka på musikfiler, att välja antingen "flytta till samlingen" eller "Kopiera till samlingen" sedan välja din iPod från menyn.