mynewspapers.net

Hur du hanterar en Gastric Sleeve läcka

Hur du hanterar en Gastric Sleeve läcka


En gastric sleeve läcka kan uppstå efter en laparoskopisk ärm gasterectomy, ett kirurgiskt ingrepp som används för att behandla fetma, utförs. En gastric sleeve läcka uppstår när en eller flera av staples i magen innehar inte och magsyra börjar läcka genom magen, vilket leder till infektioner och skador på andra organ. Enligt doctormarvin.com, en gastric sleeve läcka är ett potentiellt livshotande tillstånd som förekommer hos ca 1 av 100 patienter.

Instruktioner

• Se en läkare omedelbart om det finns tecken på en gastric sleeve läcka. Symtom på en ärm läcka är smärta i buken som blir värre snarare än bättre, svullnad i magen, smärta i vänster axel eller bröstet, yrsel, feber, infektion och uppkomsten av sjukdom. Även om dessa symptom liknar magen blödning symtom till följd av operationen, är de också mycket vanligt med en gastric sleeve läcka. Endast en läkare kan avgöra om du lider av en gastric sleeve läcka eller blödningar från magen på grund av kirurgi.

• Ordna dränering och parenteral eller enteral matning på ett sjukhus. Ett alternativ för behandling och hantering av en gastric sleeve läcka är att dränera bort magen syror, och mata patienter genom antingen en kateter eller intravenöst. Detta gör att magen att läka så att läckan slutar, samtidigt hålla magen syror från att nå andra organ.

• Ha en andra operation. Men det finns två alternativ för att hantera detta problem, är det vanligaste sättet att hantera och åtgärda en gastric sleeve läcka av öppen kirurgi. Läkare går i och fixa läckan i magen och även ta bort alla syror som har läckt ut till kroppshålan eller på andra organ.

• Bo på sjukhuset för tid som krävs för att återställa. Eftersom båda metoderna är invasiva och stora, bör patienten stanna på sjukhuset tills han är ur potentiell fara. Du kan förvänta dig att spendera upp till 30 dagar på sjukhuset återhämtar sig från något av dessa förfaranden.