mynewspapers.net

Hur du gör din egen Wing rygg stol överdrag

Hur du gör din egen Wing rygg stol överdrag


Vingen tillbaka stolar är ett elegant tillägg till alla Rummets inredning och de är ofta byggda så väl att de outlast stil med tyg där de är klädda. Överdrag kan köpas för dessa stolar, men det finns ingen garanti att de kommer att passa den unika kurvor av din stol. Du kan använda din kreativitet för att göra ett överdrag att passa din vinge rygg stol och matcha den med ditt hem inredning att göra ett överdrag, måste mäta, montering och grundläggande sömnad färdigheter.

Instruktioner

• Mät din stol, noggranna anteckningar av mätningarna för varje bit tyg att göra upp stolens klädsel. Börja med bredd och djup och stol tillbaka och fortsätta till de mindre mått som arm vingarna. Anteckna dessa mätningar, att vara noga med att redogöra för ryggen och sidorna av stolen. Det kan visa sig användbart att rita ett diagram över varje bit tyg på din stol i din bärbara dator, noterar mätningarna för varje bit.

• Mät sittdynan separat om det är en avtagbar kudde, att komma ihåg att lägga till både toppen och botten av det som den sida bit som sveper runt dynan, om det är en box kudde.

• Bestäm hur mycket tyg du behöver för alla bitar till överdrag, baserat på dina mått. Lägg till ½ tum till varje sida av varje stycke för sömsmån. Eftersom de flesta möbeltyg säljs i 58 - eller 60-tums bredd, kan du rita ett tyg Layoutdiagram som visar hur du kommer att skära ut bitar att maximera ditt fabric.

• Köpa överdrag tyget enligt dina diagram mått. Köpa extra tyg om den innehåller naturliga fibrer som ull eller bomull, eftersom dessa tyger kan krympa upp till 4 inches per varv när de tvättas och torkas. Du kommer också behöva köpa extra tyg för att matcha mönster eller ränder.

• Förbereda ditt tyg för kapning av tvätt och torkning uncut yardage på samma sätt som du tänker tvätta din färdiga överdrag.

• Klipp ut tyg bitar, som att lägga till sömsmån ½ tum till alla bitar. Centrerar en stor motiv och matcha ränder, om din väven är mönstrade. Var noga med ditt tyg motiv alla står inför samma sätt, eller som ränder pekar åt samma håll på alla bitar.

• Välj en söm till att öppna för att ta bort din stol överdrag. På vingen tillbaka stolar, är denna öppning oftast finns på en bakre hörnet av stolen, eftersom det är mindre troligt att märkas. Denna öppning kommer att hållas stängd med krok och ögla fästa på din färdiga överdrag.

• Pin tyg bitar tillsammans och placera dem på din stol, lämnar öppet tillbaka hörnet sömmen lösgjorda till sist. Överdrag bör passa väl nog att det inte glider eller flytta runt, men borde inte vara så tight att sömmarna är ansträngd.

• Passar tyget för vingarna av stolen, kontrollerar att sömmen på ovansidan av vingen är raka och nära baksidan av vingen. Fästa vingen så att tyget lägger platt mot stolen.

• Skär bort någon överflödigt tyg längs sömsmånerna, lämnar den ½ tum behövs för att sy sömmen.

• Börja sy lappar ihop, börja med större Placera bitarna först och arbeta mot baksidan av stolen. Prova din överdrag på stolen ofta att bestämma en bra passform, särskilt före och efter sömnad stora sömmar och sömmarna runt stolen vingarna. Om passformen inte som önskat, fixa det nu, innan andra bitar sys ihop. Kom ihåg att lämna överdrag-borttagning öppnar unsewn.

• Hem kanterna på överdrag-borttagning öppnar och sy ihop haken och fästelement till öppningen så att det fäster ihop inconspicuously.

• Glider det sydda locket på din stol och fåll i nedre kanten antingen så att den stannar på golvet eller precis nedanför den nedre kanten av sitsen. Var noga med att fästa den jämnt, mäter upp från golvet till fållen, så att den färdiga fållen ser nivå. Sy fållen på plats.

• Sy överdrag sits om din stol har en löstagbar kudde, av sy dragkedjan till bakstycke av sidan kudde lappa. Sy upp till sidan pjäs, packa upp dragkedjan och sy botten till sidan pjäs. Sväng höger och placera kudden i locket. Zip stängt.