mynewspapers.net

Hur du gör din egen skottbildning väskaOdla egna groddar är en sparsam sätt att lägga till färska grönsaker och crunch i din meny. Många människor är bekanta med glasburk metoden för groning, med en konservering burk och cheesecloth på för att hålla fröna medan de spira. En annan metod använder en skottbildning väska. Istället för att växa i en burk, är frön grodde i en tyg påse som sköljs med jämna mellanrum, sedan hängde över en diskhon rinna tills nästa sköljning. Använd ett tunt tyg som bomull muslin, lin eller hampa för att skapa din egen skottbildning väskor.

Instruktioner

• Skär en bit av tyg som mäter 8 av 16 inches. Vik tyget på mitten horisontellt så att den mäter 8 av 8 inches. Placera luckan på toppen och sedan fästa kanterna höger och vänster par tillsammans.

• Sy de högra och vänstra kanter med en 1/2 tums sömsmån. Nu har du en grundläggande väska med luckan som botten och två sydda kanterna som sidor.

• Börja efterbehandling på övre kanten av påsen genom att vika kanten ner 1/4 tum utåt, hela vägen runt. Sy här fållan ner genom sömnad på luckan, runt utsidan av väskan öppnas.

• Vik sydda kanten ner utanför påsen igen, med en 1-tums gånger denna gång. Sy ner här fållan genom sömnad längs den första vikta kanten. Sy längs hela omkretsen av påsen, stoppa när du är 1 tum från där du startade. Du har nu ett hölje på toppen av väskan med en öppning i kanten.

• Skär en bit av snoddar eller tunt rep 18 inches lång. Fästa en stor säkerhetsnål igenom ena änden av den snoddar. Använda säkerhetsnål till tråd snoddar genom höljet i toppen av påsen. Dra ut pinnen genom höljet, och tillbaka ut samma utrymme du lämnat öppen.

• Vrid till höger väska. Knyt båda ändarna av snoddar tillsammans i en säkert knut. Håll påsen under rinnande vatten för att fukta det och redo för groning.