mynewspapers.net

Hur du gör din egen Science Lab

Hur du gör din egen Science Lab


För seriös vetenskap nördar, kan har en at-home lab vara en dröm. Skapa ett utrymme för experimenterande är lättare än du kanske tror. Med lite framförhållning och ett öga för säkerhet, kan en amatör vetenskap labb skapas i ett extra rum, en trädgård skjul, eller ens i garaget. Ta hänsyn till typ av vetenskap som du kommer att utforska innan du ställer upp din plats. En biologi entusiast, till exempel behöver en mycket annorlunda typ av lab än en galen kemist.

Instruktioner

• Hitta ett bra utrymme för ditt nya lab. Kommer du en väl upplyst plats med god ventilation. Beroende på typ av experiment du kommer att göra, kan med eluttag i närheten också vara en nödvändighet. Kontrollera att du har tillräckligt utrymme för att utföra dina experiment säkert. Anser att de ämnen som du kommer att använda innan du ställer in ett labb över heltäckningsmatta. Att ha ett labb nära utrymmen som används för beredning av livsmedel eller äta rekommenderas inte. Om du har husdjur eller små barn, blir säkerheten för ditt space allt viktigare.

• Säker tillräckligt lagringsutrymme för din utrustning. Typ av lagringsutrymme du behöver beror starkt på kemikalier och föreningar du använder. Till exempel om du kommer att använda brandfarliga kemikalier, måste du lagra dem i en sval utrymme från eluttag. Vissa kemikalier eller organiska ämnen är känsliga för värme och ljus. Dessutom måste allt material lagras i lufttäta, kemiskt resistenta behållare. Detta kommer inte bara förhindra exponering för farliga kemikalier, men kommer också hålla din lager från att bli smittade.

• Köpa din utrustning. Baslaboratoriet utrustning inkluderar, men begränsas inte till: skyddsglasögon, brandsläckare, handskar, petriskålar, kolvar och bägare, alkohol brännare, Pipetter, Trattar, termometer, tång och kemiska skedar. De flesta städer har en lab utrustning butik, särskilt om det finns ett universitet i närheten. Om det inte finns en butik på plats, finns det många leverantörer av grossist utrustning online.

• Inrätta ett bra register. En bra forskare håller tydligt organiserad noterar av sina förfaranden och resultat. Använd etiketter och färgade pennor att datum prover. Skapa en detaljerad journal, antingen för hand eller med datorn.