mynewspapers.net

Hur du gör din egen naturliga bas kräm för hud & hår

Hur du gör din egen naturliga bas kräm för hud & hår


Att hålla din hud och hår rengöras och återfuktat är en av de enklaste (och bästa) sätten att få yngre hy. Ju torrare hud, mer framträdande rynkor och fina linjer kan titta. Ju torrare hår, den framstående grå hår kommer att se ut. Hålla din hud och hår friska och hydrerad hela dagen-- och spara lite pengar medan du gör. Många butik köpt produkter kan vara dyra. Istället för att köpa dyra krämer, gör din egen hemma.

Instruktioner

HudkrämHäll vattnet och Borax i en glasskål. Låt det Borax pulvret löses upp.Häll oljan och bivax i en liten skål, blanda ihop.Häll vatten i en kastrull. Använd bara tillräckligt med vatten så att det fyller två inches av botten av sås potten. Placera skålen med olja och bivax i vattnet. Låt inte vatten komma in i skålen.Vrid upp värmen på kastrullen så att vaxet smälter in i oljan.Upprepa steg 3 och 4 med vatten och Borax blandningen tills det handlar bara om att koka. Gör detta i en separat kastrull.Kombinera vatten och Borax blandningen med olja och bivax blandningen. Rör blandningen väl ihop. Låt krämen svalna.Applicera krämen på huden. Lämna det på i flera minuter och sedan tvätta bort med varmt vatten.

Hår gräddePlacera sheasmör i en glasskål.Sätt skålen med shea smör i den i mikrovågsugnen. Mikrovågsugn det i 20 andra steg tills den är helt smält.Kombinera alla andra ingredienser i det smälta smöret shea. Blanda väl med en träsked.Placera hår grädde i kylskåpet över natten. Ta ut följande dag och lämna det ut tills det handlar om rumstemperatur.Applicera krämen på håret och lämna den i hela dagen.