mynewspapers.net

Hur du gör din egen karaktär på Anime Studio 5

Hur du gör din egen karaktär på Anime Studio 5


Anime Studio 5 är vektorbaserade 2D-animation programvara. En av fördelarna med denna programvara är att den använder en teknik som kallas "ben-rigg," som gör det möjligt för animatör skapa rörelse utan att dra enskilda ramar. När du har skapat en animering i Anime Studio, kan du exportera till Flash och QuickTime-filer. Att skapa en karaktär i Anime Studios är jämförbar med rita med penna och penna.

Instruktioner

• Rita din karaktär på en bit papper. Det bör inte vara en detaljerad skiss; bara en grov ritning som du kan enkelt dela upp till grundläggande former.

• Öppna Anime Studio, gå till "Arkiv"-menyn, välj "Nytt." Gå till Arkiv-menyn igen, välj "Spara som," den nya filen och trycka "Spara."

• Skapa din karaktärs huvud. Välj cirkelverktyget, placera markören på den virtuella duk och dra den till en huvud-formad oval. Välj verktyget "Lägg till punkt" från din palett. Klicka någonstans längs ovalen reshape den, lägga till en punkt för en kinden eller haka. Se din skiss att få en bättre uppfattning om vilken form din karaktärs huvud bör ta.

• Använda verktyget "Lägg till punkter", kan du skapa ögon. Vänster-klicka där du vill börja ditt öga. Fortsätta att lägga till punkter som du skapar en eye form. När du kommer till startpunkten, vänsterklicka och slå på mellanslagstangenten för att samtidigt avsluta, eller svetsa, formen. Om du vill skapa motsatt ögat, Välj ögat och gå till menyn "Redigera" och välj "Kopiera"--kan du också använda "CTRL" + "C." Placera markören där du vill ha det andra ögat. Gå till "Redigera"-menyn och välj "klistra"--du kan också använda "CTRL" + "V." När du har fått ögonen på plats, Använd verktyget "Flip" på din palett för att skapa en kostnadsfri öga. Ändra form på ögonen, med hjälp av "Översätt" för att dra linjer och punkter som önskas. Använd verktyget "Oval" för att skapa elever.

• Skapa din karaktär näsa och mun, använda verktyget "Lägg till punkter".

• Använda verktyget "Välj punkter", Välj huvudet du just har skapat. Gå till undermenyn Fyllningsfärg och välj "Skapa form." Den form som du har valt fylls nu med ett rött rutmönster.

• Välj "fyllningsfärg" på "Style"-menyn.

• Gå till menyn "Arkiv" och välj "Spara".