mynewspapers.net

Hur du gör din egen jakt kniv handtag

Hur du gör din egen jakt kniv handtag


Handtaget på en jaktkniv passar till silhuetten, rörelse och vikten av en jaktkniv. Gör din av kvalitet, tät trä av nitning det till kniv tang, del av det stål som sträcker sig in i handtaget. Att göra ett bra handtag tar tid och hantverk, från planeringen av lappa till styckning, infästning och polering det, men den färdiga varan, om tagit hand om, kommer att pågå i flera år.

Instruktioner

• Markera två till fyra rivet hål på stål tang. Dessa märken bör med eggen av tang. Borra hål, med lite som borrar genom stål som lite kobolt. Använda lite mindre, borra ytterligare sex till åtta epoxi hål runt de huvudsakliga rivet hål; dessa hål låt epoxin försegla plattor av handtaget.

• Köpa fem eller sju serien bromsklossen nitar på någon Biltema, liksom trä för kniv handtag. GreenHeart, pardouk, ebenholts och rosewood fungerar särskilt bra; oavsett trä du köper, nationell eller exotiska, måste vara lövträ.

• Rita den form du vill din handtaget för att vara på trä du köpt. Göra ritningen något större än du vill ha handtaget eftersom det kommer att slipas och poleras ner. Placera virket i en bandsåg med ritningen visas. Klipp ut ritningen. Placera utstansade handtaget tillbaka i bandsågen så att bladet kommer att klippa det i hälften. Detta ger dig två plattor av handtaget. Se till att handtaget plattor passar spola mot bladets tangs kant.

• Sand på insidan av handtaget plattor med en 80-slippapper. Insida måste vara helt platt att säkerställa de starkaste tätning mellan plattan och tang. Klämma ett handtag platta till tang i en vice grepp.

• Borra hål genom handtaget stålämnen som matchar nit hålen i tang. Stäng tang uppåt så att du går igenom hålen där att göra hål i handtaget plattan. Upprepa detta steg för den andra plattan.

• Borra epoxi hål i handtaget plattor. Borra inte hela vägen på utsidan av plattor. I stället göra liten recessioner på insidan av handtaget för epoxin att sippra in och binda stålämnen till tang.

• Blanda cement epoxi och torka av den på tang och insidan av handtaget plattor och smörgås dem tillsammans. Hammare fem serier niten i det lilla hålet i slutet av den sju-serien riveten och riveten dem båda in i hål i handtaget plattor. Grepp i handtaget i ett skruvstäd och vänta på epoxin att ställa in.

• Sand handtaget tills den är smidig och oavsett epoxi droppade ut har tagits bort. Ren handtaget på någon damm eller partiklar med en mjuk trasa.