mynewspapers.net

Hur du formaterar ett följebrev för e-post

Hur du formaterar ett följebrev för e-post


Följebrev och meritförteckningar skickas traditionellt via post som papperskopior när de ansöker om ett jobb. Dock för bekvämlighet och snabbhet accepterar många företag allt följebrev, meritförteckningar och jobbansökningar via e-post. E-postspråket är vanligt casual, måste ett följebrev skickas via e-post fortfarande använda professionella språk. Formatering för ett e-brev är något annorlunda än för en tryckt följebrev, men informationen i kroppen är samma.

Instruktioner

• Skriv en kort men iögonfallande titel i ämnesraden i e-post som beskriver vem du är och vilka specifika arbetsbeskrivning du söker. Till exempel: "Erfaren körledare söker Fine Arts regissör Position." Om platsannons anges bör du inkludera ett ID-nummer eller en specifik titel, Följ instruktionerna uttryckligen.

• Öppen med en formell hälsning som behandlar din mottagare av namn, till exempel "Dear Mr Black."

• Dubbel utrymme ner och skriv din inledande stycke, enda radavstånd. Inte strecksatsen som formateringen kan se annorlunda ut i ett annat konto. Hålla hela brevet vänster-befogade.

• Dubbel utrymme ner och skriver andra stycket, enda radavstånd, lyfta fram de mest imponerande aspekterna av din CV och förklara varför du är entusiastisk över denna ståndpunkt. Om punkten är längre än fem rader (inte meningar), dubbel utrymme och påbörja ett nytt stycke. Stora block av text i ett e-postmeddelande kan vara svårt att läsa och kan orsaka mottagaren att skanna.

• Dubbel utrymme ner och typ det avslutande stycket, enda radavstånd, tacka mottagaren för sin tid och omtanke och som anger att du vill gå vidare med en intervju.

• Dubbel utrymme och typ "Vänliga hälsningar" dubbel utrymme igen, skriv ditt namn.

• Enkel utrymme under ditt namn och skriv din nuvarande befattning. Dubbel utrymme ner och sedan typ en enda utrymme block som innefattar din adress, telefonnummer och e-postadress. Inkludera en länk till din webbplats om lämpliga för det här jobbet.